De 57-jarige zanger van de Duitse metalband Rammstein Till Lindemann is opgenomen op de intensieve zorgen in een Duits ziekenhuis.

De band trad vorige week nog op in de Russische hoofdstad Moskou. Maar terug in Berlijn bleek de zanger ziek te zijn. Lindemann kreeg een ernstige longontsteking en werd hij naar het ziekenhuis gebracht. De zanger zou tussen leven en dood hebben gezweefd. Maar nu lijkt het erop dat Lindemann herstellende is. Op de officiële Facebookpagina van de band staat te lezen dat de zanger zich al iets beter voelt en dat hij negatief heeft getest op het coronavirus.

Tournee wordt herschikt

Rammstein zou op 10 juni optreden in het nagelnieuwe evenementenpark Nieuwe Koers in Oostende. Dat concert was in een kwartier uitverkocht en er zouden 45.000 mensen op af komen. "Maar dat zal uitgesteld worden naar 2021. De organisatoren zoeken nu een nieuwe datum", zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). "We wisten al langer dat de organisatoren de hele tournee aan het herschikken waren."

(HH)

De 57-jarige zanger van de Duitse metalband Rammstein Till Lindemann is opgenomen op de intensieve zorgen in een Duits ziekenhuis. De band trad vorige week nog op in de Russische hoofdstad Moskou. Maar terug in Berlijn bleek de zanger ziek te zijn. Lindemann kreeg een ernstige longontsteking en werd hij naar het ziekenhuis gebracht. De zanger zou tussen leven en dood hebben gezweefd. Maar nu lijkt het erop dat Lindemann herstellende is. Op de officiële Facebookpagina van de band staat te lezen dat de zanger zich al iets beter voelt en dat hij negatief heeft getest op het coronavirus.Rammstein zou op 10 juni optreden in het nagelnieuwe evenementenpark Nieuwe Koers in Oostende. Dat concert was in een kwartier uitverkocht en er zouden 45.000 mensen op af komen. "Maar dat zal uitgesteld worden naar 2021. De organisatoren zoeken nu een nieuwe datum", zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). "We wisten al langer dat de organisatoren de hele tournee aan het herschikken waren."(HH)