Concert Rammstein in Oostende uitgesteld, zanger opgenomen op intensieve zorgen

Frontman Till Lindeman (vierde van links) van Rammstein is op intensieve zorgen opgenomen met corona. © Jens Koch
Hannes Hosten

Het concert van Rammstein op 10 juni in Oostende is uitgesteld naar volgend jaar. Frontman Till Lindemann is opgenomen op intensieve zorgen. Hij testte negatief voor corona.

De 57-jarige zanger van de Duitse metalband Rammstein Till Lindemann is opgenomen op de intensieve zorgen in een Duits ziekenhuis.

De band trad vorige week nog op in de Russische hoofdstad Moskou. Maar terug in Berlijn bleek de zanger ziek te zijn. Lindemann kreeg een ernstige longontsteking en werd hij naar het ziekenhuis gebracht. De zanger zou tussen leven en dood hebben gezweefd. Maar nu lijkt het erop dat Lindemann herstellende is. Op de officiële Facebookpagina van de band staat te lezen dat de zanger zich al iets beter voelt en dat hij negatief heeft getest op het coronavirus.

Tournee wordt herschikt

Rammstein zou op 10 juni optreden in het nagelnieuwe evenementenpark Nieuwe Koers in Oostende. Dat concert was in een kwartier uitverkocht en er zouden 45.000 mensen op af komen. “Maar dat zal uitgesteld worden naar 2021. De organisatoren zoeken nu een nieuwe datum”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). “We wisten al langer dat de organisatoren de hele tournee aan het herschikken waren.”

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.