Conceptstore OES geeft coronamaatregelen een positieve draai

Chantal voorzag de nadar voor haar duur van een zomers tintje. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Chantal Verniest (55), zaakvoerder van conceptstore OES in de Sint-Maartenskerkstraat in Kortrijk, beleeft net zoals de meeste zelfstandigen moeilijke tijden. Maar dat houdt haar niet tegen om er het beste van te maken. De lelijke nadar voor haar deur kreeg dan ook een zomers uitzicht!

Conceptstore OES ging net zoals de rest van de winkels in ons land vorige week maandag opnieuw open. Dat kon enkel onder strenge voorwaarden. Een daarvan is een duidelijke scheiding tussen de ‘wandelzone’ en de ‘wachtzone’ in het winkelwandelgebied. Die moet ervoor zorgen dat mensen die staan te wachten om een winkel binnen te mogen de vereiste 1.5 meter afstand houden van andere shoppers.

Simpel, effectief en lelijk

Stad Kortrijk gebruikt stickers op de grond en nadars om de scheiding duidelijk te maken. Elke winkel in het centrum kreeg er minstens een voor zijn deur. Simpel, effectief en lelijk. “Ik wilde dan ook iets mooi maken van een voorwerp met zo een slechte reputatie”, zegt zaakvoerder Chantal Verniest. Ze decoreerde ‘haar’ nadar met valse bloemen en gaf hem zo een zomers tintje. “De reacties zijn tot nu toe geweldig. Iedereen vindt het leuk gedaan, sommige mensen nemen zelfs foto’s. Het idee past helemaal in de sfeer van onze winkel. Ik zie het dus een beetje als een visitekaartje.”

De bloemen doen helaas weinig voor de verkoop. “Er is nog niet veel beweging in de winkelstraat”, verzucht Chantal. “Hopelijk gaan de terrassen snel weer open. Die lokken volk naar de binnenstad. Tot die tijd blijf ik proberen om er het beste van te maken. Wie weet volgen andere handelaars mijn voorbeeld wel, dan kunnen we binnenkort door een zomerse straat wandelen. De bloemen die ik gebruikt heb op de nadar kan je bij ons alvast kopen!”

Tussenstation

Conceptstore OES werkt uitsluitend samen met startende ondernemers. Ze kunnen er een product lanceren of tijdelijk een plaatsje krijgen voor hun nieuwe gamma. Chantal voorziet ook opleiding en begeleiding. “Bedoeling is dat de ondernemers waar we mee samen werken uiteindelijk een eigen winkel starten”, aldus Chantal. “Wij zijn een soort van tussenstation. En met succes, vier van onze ondernemers begonnen ondertussen een eigen zaak.”

(Annelies Nollet)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten