Con Cuore brengt swingend concert Christmas in Blue in Waregem en Zulte

Het gerenommeerde Waregemse koor Con Cuore brengt als muzikale afsluiter van een druk werkjaar op zaterdag 22 december om 20 uur in de dekenale kerk het kerstconcert Christmas in Blue. De veertig zangers zingen vierstemmige, sfeervolle kerstliederen van diverse componisten.

Con Cuore sluit het drukke concertjaar 2018 af in de dekenale kerk met het swingende Christmas in Blue. © DJW

Dirigent Jan Vuye koos vooral voor ritmische, af en toe door blues & jazz geïnspireerde songs, die niet alleen aanstekelijk werken maar het publiek bijna zelf uitnodigen om mee te zingen of op zijn minst mee te swingen met de melodieën, precies zoals ze het ook in de kerken van de zwarte bevolking in Amerika doen.

Con Cuore brengt hetzelfde concert ook in de kerk van Zulte, op zondag 23 december om 18 uur.

“Een heel stemmig concert, in elk geval. Zowel met liederen die men kent als enkele verrassende werkjes”, weet voorzitter Geert Anckaert.

“Het geheel is helemaal Kerstmis en alles wat daarbij hoort. Voor dit optreden mogen wij ook een combo verwelkomen dat mee de avond in de dekenale kerk zal kleuren. Trui Amerlinck speelt contrabas, Alex Koo is de pianist en aan de drums zit Jelle Van Giel. Zij vormen een instrumentaal trio dat iets extra’s aan Christmas in Blue zal toevoegen.”

Goede doel

Sowieso wordt het een mooi concert, maar nog mooier is het feit dat van elk verkocht ticket Con Cuore in samenwerking met de Kunstacademie van Waregem 1 euro aan vzw Canisha schenkt. Dat is een vereniging die assistentiehonden voor personen met een fysieke of auditieve beperking opleidt. (DJW)

Christmas in Blue, het kerstconcert 2018 van Con Cuore vindt dus plaats op zaterdag 22 december om 20 uur in de dekenale kerk, Ceremonieplein, Waregem. Tickets kosten 12 euro in voorverkoop, 14 euro aan de deur. Meer informatie leest men op de website van Con Cuore.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.