Competitiestart zal er helemaal anders uitzien voor Torhout KM

Coach Didier Degomme. © (Foto VDB)
Redactie KW

De competitiestart in derde amateur – waar Torhout KM in zit met enkel SV Oostkamp en SV Anzegem als andere West-Vlaamse clubs – komt er met een flink stuk vertraging. Eerst krijgt de beker voorrang.

Zonder nieuwe uitbraak van het Covid 19-virus komt Torhout KM in actie in de Croky-Cup in het weekend van 29 en 30 augustus, thuis tegen RC Lauwe (eerste provincialer). Nadien volgen op 5 en 6 september de tweede ronde, de derde ronde op 12 en 13 september en de vierde ronde op 19 en 20 september. Deze periode wordt vrijgehouden voor alle amateur- en provinciale clubs.

In het weekend van 26 en 27 september zou de competitie dan effectief starten. Met een gewijzigde reeks. Door de verschuiving in de Pro League (de promotie van Lierse naar 1B o.a.) stijgt ook Wetteren naar tweede amateur. Nijlen stijgt bijkomend naar de derde amateurrreeks, maar wellicht naar de Antwerps getinte B-reeks. Voor de A-reeks zou wel eens een Brabantse club (Eppegem ?) in aanmerking kunnen komen, in een reeks met overwegend Oost-Vlaamse clubs. De tweede competitiedag heeft dan plaats in het weekend van 3 en 4 oktober. De derde speeldag zou doorgaan op 10 en 11 oktober met uitzondering voor die clubs die de vierde ronde hebben overleefd, want dan staat ook de 1/32ste finales van de Croky Cup op de affiche.

Intussen heeft de Torhoutse crisiscel ook beslist dat de oefenmatch van KM op 26 augustus op de Velodroom tegen eerste provincialer KVV Koksijse-Oostduinkerke mag doorgaan met gebruik van kleedkamers en douches. Of de wedstrijden na 25 augustus door een publiek van 200 man mogen bijgewoond worden en de kantine mag gebruik worden zal wellicht afhangen van de algemene coronatoestand in de eerder gespeelde matchen in hogere afdelingen.

Op dinsdag 11 augustus komt de crisiscel van Torhout opnieuw bijeen in het bijzijn van burgemeester Audenaert en zal beslist worden of kleedkamers en douches mogen gebruikt worden. Intussen heeft de A-kern van KM getraind op het veld van De Engel in Ichtegem, net als komende maandag nog het geval is. Vanaf dinsdag hoopt men op de Velodroom te mogen trainen.

(DACH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier