Competitief vogelpikken in nieuwe club Triple 20 in Oostrozebeke

Dartsclub gestart in Oostrozebeke met v.l.n.r. Stefaan Devos, Kurt Vandemaele, Diego Claeys, Nicolas Gunst, Rik Decabooter en Robben Hellebuyck. © CLY
Redactie KW

Het aanbod aan ontspanningsmogelijkheden in Oostrozebeke blijft maar stijgen. Onlangs kwam er softball bij en wandelvoetbal voor senioren en nu is er dankzij Oostrozebekenaar Stefaan Devos ook een dartsclub boven de doopvont gehouden. De nieuwe club luistert naar de naam ‘Triple 20’ een term die in de dartswereld goed bekend is. Stefaan vertelde ons hoe hij op het idee kwam om met een dartsclub in Oostrozebeke te beginnen.

“Eigenlijk ben ik iemand die zonder sport niet kan functioneren”, opent Stefaan. “In mijn jongere jaren was ik aangesloten bij basketbalploeg Rozenbeka. Maar op 40-jarige leeftijd liep ik een kniebreuk op en meteen mocht ik een kruis maken over sporten met veel intensiteit of veel lopen.”

Hij ging toen op zoek naar een andere vorm van ontspanning. “Een collega vertelde me dat hij aangesloten was bij een dartsclub in Deerlijk en dat ik dat misschien ook eens moest uitproberen. Ik ben niet bij de pakken blijven zitten en zocht contact op met de club.”

Talent voor deze sport

“Na een tijdje oefenen en spelen ontdekte ik bij mezelf dat ik echt talent had om die vorm van sport te beoefenen. Al bij al heb ik zeven jaar bij de club in Deerlijk gespeeld, waarvan drie jaar in de regionale competitie. De laatste vier jaar nam ik zelfs deel aan de nationale competitie, wat voor mij het hoogst haalbare was. Ik behaalde ooit een 17de stek op de nationale ranking.”

Intussen groeide het idee om in Oostrozebeke met een dartsclub te beginnen. “Op die manier wou ik de Oostrozebekenaren de kans geven om met de dartssport te beginnen eerst plaatselijk, dan regionaal en eventueel later proeven van de nationale competitie”, zegt Stefaan nog.

“Voorlopig telt de club 15 aangesloten leden, maar ik geloof dat het mogelijk is om de maandelijkse competitie te starten met een 20-tal leden. Wij hopen te kunnen starten met een competitieploeg, waarbij er zowel thuis als op verplaatsing gespeeld wordt. De competitie telt een twaalftal clubs en om de 14 dagen wordt er buitenshuis gespeeld. De verste verplaatsing is Oudenaarde.”

Geen leeftijdsgrens

Nieuwe leden zijn nog steeds welkom en er wordt geen leeftijdsgrens gesteld. Momenteel is het jongste lid van de club 24 jaar en de oudste 63 jaar. Het lidgeld bedraagt 20 euro. De uitrusting beperkt zich tot een clubpolo. Nieuwe leden kunnen zich melden bij cafetaria-uitbater Rik Decabooter of voorzitter Stefaan Devos. Er wordt getraind op woensdagavond vanaf 19 uur. De wedstrijden vinden plaats op vrijdagavond vanaf 19 uur.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier