Compact Disk Dummies zetten Warmste Week in vuur en vlam

Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Al vroeg in de avond werd het terrein van De Warmste Week zondagavond voor de eerste keer afgesloten. Tijdens het optreden van de Desselgemse muziekgroep Compact Disk Dummies was dat niet anders.

De band, die ondertussen al elf jaar bestaat en doorbrak tijdens Humo’s Rock Rally in 2012, mocht zondag als verrassing aantreden op De Stage tijdens De Warmste Week in Kortrijk. En het moet gezegd, menig tienerhartje ging sneller slaan.

Tot afgelopen zomer trad de band nog op als huisband in het Canvas-programma De Ideale Wereld. Af en toe zullen we ze daar ook nog eens terug zien, als de huidige band niet kan spelen. Maar voor zondagavond werd er een uitzondering gemaakt. De twee broers verwenden de bezoekers maar al te graag met enkele van hun hits waaronder het bekende Reeling. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de aanwezigen geen minuut stil stonden op deze meesterlijke lokale band.

“We zijn hier vooral voor Het Zesde Metaal maar toen aangekondigd werd dat Compact Disk Dummies speelde hebben we geen moment getwijfeld en kwamen we toch wat vroeger langs om ze aan het werk te zien. Gelukkig waren we nog net tussen de twee drukke momenten binnen op het terrein” vertelt Gudrun (27) uit Roeselare ons. Dat de twee broers zich amuseerden op het podium was meer dan duidelijk. Op een gegeven moment viel één van de instrumenten zelfs van zijn blok. Een snelle interventie van de technici zorgde ervoor dat het publiek lekker kon verder feesten.

Bandleden Lennert en Janus Coorevits veilden eerder dit jaar al een kunstwerk voor De Warmste Week. Het kunstwerk kwam er naar aanleiding van de release van hun single Cry For Me. Het werk van 35 op 40 centimeter werd online geveild waarbij het startbod 400 euro bedroeg. Uiteindelijk werd 820 euro opgehaald waarvan de opbrengst volledig naar Bos+ gaat.

(TV)