Compact Disk Dummies willen zoveel mogelijk jongeren gevaccineerd zien

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

De Desselgemse broers Lennert en Janus Coorevits schakelen zich in een promotiecampagne van Zorg en Gezondheid in.

Om snel groepsimmuniteit tegen COVID-19 op te bouwen alsook nieuwe varianten van het nieuwe coronavirus tegen te houden, is het van belang dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren. Binnenkort krijgen jongeren een vaccinnatie-uitnodiging in hun bus, maar sommigen onder hen zitten wellicht nog met vragen.

Om de doelgroep 16 tot 25 jaar maximaal te bereiken, schakelt Zorg en Gezondheid drie partners in die thuis zijn bij deze peer group : TAGMAG, een Vlaams internetplatform dat zich specifiek richt op jongeren, Studio Brussel én Compact Disk Dummies.

Vragen

Eergisteren belde Studio Brussel-presentatrice Michèle Cuvelier in haar programma ‘De Ochtend Suckt!’ met de Dummies . Zij vroeg hen wat zij willen doen voor jongeren die nog vragen hebben rond COVID-19-vaccinaties.

Lennert en Janus Coorevits lanceerden meteen een oproep om vragen naar hen door te sturen via de StuBru-app. Vier vragen worden deze week door de Dummies beantwoord in een video. Vier dagen lang gaat er telkens één video online op de website en sociale mediakanalen van de (oudere) (jongeren)zender.

Slechte vriend(in)

Op de site van StuBru is nu al een video te zien waarop de broers een belangrijke vraag van ene Aïsha beantwoorden: “Beste Lennert, beste Janus, hoe overtuig ik mijn vrienden die zich niet willen laten vaccineren?”

Waarop de broers antwoorden: “Aïsha, de vraag die je zelf moet stellen, is niet hoe overtuig ik vrienden die zich niet willen laten vaccineren, maar hoe overtuig ik mezelf dat die persoon een vriend is? Misschien zijn er wel tekenen dat die persoon helemaal geen goede vriend is. Dit is misschien een reden om in hem of haar geen energie meer te steken. Als je toch vriend wil blijven met die persoon doe je er goed aan hem of haar door te verwijzen naar laatjevaccineren.be.”

Bullshitfactor

We hebben de bullshitfactor van Lennert en Janus in hun antwoord achterwege gelaten, maar als je de toch wil horen, kun je surfen naar de site van Studio Brussel: https://stubru.be/vaccinerenvoordummies/watalsmijnvriendenzichnietwillenlatenvaccinerenvaccinerenvoordummies .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier