Compact Disk Dummies verslaan Dimitri Vegas & Like Mike tijdens de MIA’s in Brussel

Tijdens de uitreiking van de MIA’s in Paleis 12 in Brussel kwam de grootste verrassing ongetwijfeld in de categorie ‘Dance’, want de West-Vlaamse broers van Compact Disk Dummies haalden het van kleppers Dimitri Vegas & Like Mike, Lost Frequencies en Regi.

De Compact Disk Dummies wonnen Beste Dance. © PADI

Niels Destadsbader won dan weer in de categorie ‘Solo Man’ van Brihang, Roméo Elvis en Zwangere Guy, maar won daarnaast ook de award voor ‘Nederlandstalig’ van onder andere Clouseau.

Ook Balthazar haalde het in de categorie ‘Alternative’. Zij lieten Brutus, Charlotte Adigéry en Portland achter zich. Opvallend is dat Brihang geen enkele MIA naar huis mocht meenemen.

Niels Destadsbader viel opnieuw in de prijzen.
Niels Destadsbader viel opnieuw in de prijzen.© padi

Ook West-Vlaams duo Maarten Devoldere & Jinte Deprez (Balthazar) haalden het in de MIA sector awards als beste auteur / componist van Brihang, Miguel Wiels en Zwangere Guy.

Natuurlijk hebben we dan ook nog de ‘Lifetime Achievement Award’ die Arno trots in ontvangst mocht nemen, terwijl er video’s werden afgespeeld met felicitaties van heel wat bekenden, waaronder zijn zus uit New York en Stromae. (Padi en Gilles)

Ook Balthazar mocht een MIA in ontvangst nemen.
Ook Balthazar mocht een MIA in ontvangst nemen.© PADI

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.