‘Commerçanten” Kevin en Anne-Laure van West-Friet : “Ieder kwartier proeven we een frietje”

Redactie KW

In KW editie De Weekbode Roeselare schetst reporter Peter Soete wekelijks een portret van een typische Roeselaarse ‘commerçant’. Fotograaf Stefaan Beel brengt die op een eigenzinnige manier in beeld.

Deze week trekken Peter en Stefaan naar Kevin Caytan en Anne-Laure Haghedooren van frituur West-Friet in de Diksmuidsesteenweg. De plaats meteen waar ze het grootste deel van hun leven doorbrengen, want ze werken zes dagen op zeven en wonen vlak bij de frituur. Kunnen ze dan eigenlijk nog frieten zién ?

“Wij eten zelf nog frietjes, ja hoor. Misschien zelfs te veel”, zegt Anne-Laure. “We proberen slechts één keer per week frieten te eten, maar we moeten ook veel proeven. Ieder kwartier proeven we toch zelf een frietje om het bakken te controleren.”

“De aardappelen zijn nooit dezelfde en de ene soort moet iets langer bakken dan de andere”, zegt Kevin. “Ik proef dat onmiddellijk. Zo vind ik de nieuwe aardappelen in augustus niet zo lekker als frietjes, maar er zijn veel klanten die ze wel graag lusten.”

https://www.youtube.com/watch?v=9D0-Q10NytY

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.