Comité Léonie bereidt herdenking eerste vrouwelijke burgemeester van België voor

Léonie Keingiaert de Gheluvelt was destijds de eerste vrouwelijke burgemeester van België © GF
Redactie KW

Volgend jaar is het 100 jaar geleden dat Léonie Keingiaert de Gheluvelt burgemeester werd in Geluveld. Er komt een boek over haar, maar het voorwoord zal niet door koningin Mathilde geschreven worden. De organisatie had haar een schrijven gestuurd.

Léonie Keingiaert de Gheluvelt was destijds de eerste vrouwelijke burgemeester van België. Volgend jaar wordt dit in het Margarethadorp met tal van activiteiten herdacht.

Er is ook de uitgave van een boek over het leven van de Belgische eerste vrouwelijke burgemeester. Onder het moto wie niet waagt niet wint, richtte het comité Léonie een schrijven naar koningin Mathilde met de vraag om het voorwoord te schrijven in het boek.

In een antwoord schrijft de secretaris van de koningin, ambassadeur Machteld Fostier dat koningin Mathilde de vraag ontvangen heeft en met belangstelling kennis heeft genomen met de vraag om het voorwoord van deze bijzondere biografie te schrijven. Het is echter niet gebruikelijk dat de koningin dit doet, maar ze wenst het comité en de bevolking van Geluveld wel alle succes toe om er een succesvol herdenkingsjaar van te maken.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier