Comin’Run gaat ook dit jaar niet door

© (Foto SR)
© (Foto SR)
Redactie KW

Comin’Run, de loopwedstrijd die jaarlijks alle deelnemers van kleur voorziet, gaat voor de tweede keer op rij niet door. “Een pijnlijke beslissing, vooral voor de 1.000 deelnemers die al hadden ingeschreven maar de gezondheid van iedereen gaat voor”, klinkt het bij de organisatie.

De Comin’Run, een recreatieve wedstrijd die gebaseerd is op de wereldwijde hype van color running, moest normaal gezien vorig jaar zijn 5de editie vieren. “De coronacrisis gooide echter heel wat roet in het eten waardoor het voor ons eenvoudigweg onmogelijk was om die in alle veiligheid te gaan organiseren.” Als een van de organisatoren keek Maxime Ponchaux dan ook vol goede moed uit naar 2021.

“We volgende de curves en de cijfers op de voet en durfden vorig jaar al dromen van een nieuwe editie deze zomer. Helaas moeten we de realiteit onder ogen durven zien. De curves dalen dan wel en ook op gebied van vaccinaties gaat alles aan een rotvaart maar ons event stond voorzien op 3 juli. Dat is gewoon te kort op de bal. De cijfers gaan dan wel de goede kant uit, we willen geen enkel risico nemen met de gezondheid van alle deelnemers. Ook op gebied van maatregelen zal er nog niet voldoende speelruimte zijn om het event zorgeloos te kunnen laten doorgaan. Met alle organisatoren hebben we dan ook besloten om ook deze editie te annuleren. Ondertussen hadden al meer dan 1.000 mensen zich ingeschreven voor de wedstrijd, ze zullen allen persoonlijk worden gecontacteerd.” (Stephanie Rogeau)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier