Comeback Geike Arnaert nakende

© Facebook
Redactie KW

Acht jaar na haar solodebuut ‘For the Beauty of Confusion’ verschijnt na de zomer de opvolger.

Begin februari viel Geike Arnaert (39) nog in de prijzen op de uitreiking van de MIA’s. Samen met de Nederlandse band BLØF scoorde ze met ‘Zoutelande’ – goed voor vijf weken op de eerste plaats van de Ultra Singles top 50 – de ‘Hit van het jaar 2018’.

Ondertussen zat Geike niet stil en werkte ze naarstig aan nieuw solomateriaal. Naar verluidt bleek dit een ware zoektocht: tientallen songs, samenwerkingen en ideeën passeerden de revue. Tot ze aan de praat raakte metJoost Zweegers, bekend als Novastar.

Met deze ontmoeting viel voor Geike op creatief vlak plotseling alles op zijn plaats. Uit hun bijzondere samenwerking vloeide een tiental nummers voort. Die werkten ze samen uit met producer Wouter Van Belle, bekend van zijn werk met onder meer Gorky, Axelle Red, Flip Kowlier én Novastar. Het resultaat is een Engelstalige popplaat die na de zomer uitkomt. Ondertussen is er met ‘Off Shore’ al een eerste single.

Op vrijdag 10 mei viert Geike haar livecomeback in De Roma in Antwerpen. Op zondag 26 mei haalt vzw Cactus Muziekcentrum haar naar de Magdalenazaal in Brugge.

(SVV)

https://www.youtube.com/watch?v=_ktYb3YtePw

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier