Colruyt opent in Beernem en zorgt voor 23 nieuwe arbeidsplaatsen

Net voor de opening van de nieuwe Colruyt-winkel in Beernem poseerde het voltallige team van gerant Philip Decleir nog eens voor de foto. © PH
Redactie KW

Op woensdag 9 januari opent een gloednieuwe Colruyt-winkel de deuren aan de Hubert d’Ydewallestraat in Beernem. Met de opening van deze nieuwe winkel creëert Colruyt 23 nieuwe arbeidsplaatsen. Colruyt Beernem is bovendien gebouwd als lage-energiewinkel met optimale isolatie en ventilatie.

Op dinsdagavond 8 januari werden alle buurtbewoners alvast al uitgenodigd om een kijkje te nemen in de nieuwe supermarkt en ze werden er getrakteerd op een hapje en een drankje. Voor de mensen uit Hertsberge die geen enkele kruidenierszaak meer hebben in hun dorp, is deze supermarkt alvast de dichtste keuze, hoewel het Beernemse overaanbod allemaal niet ver van mekaar gelegen is.

Groot aanbod

In Oostkamp werden de winkels van de Colruyt-groep vanuit bepaalde hoek steeds tegengehouden, dus werd het nu Beernem als uitvalsbasis. De nieuwe vestiging staat op de terreinen van natuursteenbedrijf Brandt dat naar het industriepark-Oost is verhuisd. De winkel bevindt zich op een boogscheut van de Aldi en de Carrefour in de Hubert d’Ydewallestraat. Ietsje verder kun je nog naar de Spar express in de Wingensestraat of naar het DB-center (Alvo) in de Sint-Andreaslaan die beide trouwens ook tot de Colruyt-groep behoren.

Extra werkgelegenheid

“Dit was inderdaad een blinde vlek voor Colruyt“, vertelt gerant Philip Decleir (36) die al heel wat werkervaring in de verkoop heeft opgedaan in de Colruyts van Gent, Assebroek en Zedelgem. “Dit gloednieuwe filiaal is precies op maat van de klant. We hebben er het complete assortiment met het ruime aanbod van nationale merken alsook onze vertrouwde huismerken Boni, Selection en Everyday. Zeven kassa’s zorgen voor een vlotte bediening. Voor ons vers kwaliteitsvlees kan men terecht in de beenhouwerij met zelfbediening. De klanten zien de beenhouwers aan het werk in een open atelier en kunnen hen dus makkelijk aanspreken bij vragen of voor een bepaalde bestelling. Met 23 jobs zorgen we ook voor extra werkgelegenheid in de streek.”

Colruyt opent in Beernem en zorgt voor 23 nieuwe arbeidsplaatsen
© PH

“Er is ook een Collect&Go-afhaalpunt waarbij de medewerkers de boodschappen doen voor de klanten. Als ze hun boodschappenlijstje doorsturen dan zetten we hun producten klaar in het afhaalpunt tegen de dag en het uur van hun keuze. Dat deze Colruyt een lage-energiewinkel is met optimale isolatie in de gevel en het dak maakt ons heel erg trots. Bovendien is hij hermetisch afgewerkt. We maken gebruik van duurzame technologie en zonnepanelen op het dak. In 2029 zullen alle winkels van de Colruyt-Group lage-energiewinkels zijn. De CO2-uitstoot van de groep moet zo met 4% verminderen.”

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier