Colruyt Kortrijk schenkt snoep aan donorcentrum Rode Kruis

De verpleegkundigen werden donderdag vergast op snoep en dat viel in de smaak, letterlijk en figuurlijk. © (foto EDB)
Redactie KW

Colruyt Kortrijk schonk snoepdozen aan de medewerkers van het Rode Kruis Donorcentrum in Kortrijk.

Ook tijdens de coronacrisis kan je terecht voor een bloed- of plasmagift. Er worden wel heel veel voorzorgsmaatregelen genomen. “We zien toe op de toepassing van een strikte hand- en hoesthygiëne en vragen de donoren de afstandsmaatregel van 1,5 meter tussen verschillende personen te respecteren en niet-donoren zoals kinderen momenteel niet mee te brengen naar een donatie”, luidt het.

Er wordt ook gevraagd om een eigen balpen mee te nemen om de bij elke donatie nodige invulformulieren in te vullen. Er worden ook geen mapjes meer meegegeven voor de invulformulieren. Er werden enkele zetels voor donoren weggenomen zodat de afstandsregel zeker gerespecteerd wordt en elke zitplaats wordt na gebruik ontsmet.

Snoep

De verpleegkundigen in het donorcentrum moeten natuurlijk hun werk blijven doen. Om hen een hart onder de riem te steken bezorgde Elyne Gevaert in naam van Colruyt Kortrijk donderdag verschillende snoepdozen voor het personeel. Elyne gaf deze dozen af toen ze zelf kwam doneren. Het was een leuke verrassing waar het personeel van het donorcentrum heel erg mee opgezet was.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier