Colruyt breidt gevoelig uit in oppervlakte en aanbod in Bredene

Kizzy Van Brackevelt, gerant van Colruyt Bredene: "Ons warenhuis groeit mee met de bevolking van Bredene." © MM
Redactie KW

Warenhuis Colruyt breidt binnenkort uit. De voorbije dagen werden op het bedrijfsterrein langs de Vloedstraat al de eerste voorbereidingen getroffen voor de ingrijpende verbouwingen, die de winkel te wachten staan. “Ons warenhuis was de jongste jaren vooral tijdens de drukke zomermaanden te klein geworden”, zegt filiaalhoudster Kizzy Van Brackevelt.

Colruyt Bredene bestaat goed 12 jaar. De komst van Colruyt naar Bredene werd toen op gejuich onthaald door zijn trouwe klanten, die voordien richting Middelkerke of Blankenberge moesten om hun favoriete winkel te bezoeken. Al van bij de opening bleek Colruyt Bredene echter voor veel bezoekers te klein. Vooral de beperkte ruimte tussen de winkelrekken was velen een doorn in het oog. Dat het warenhuis zoveel jaar later gevoelig uitbreidt, mag dan ook niet verbazen.

Ook schepen voor Ruimtelijke Ordening Kristof Vermeire toonde zich deze week tevreden met de plannen van Colruyt. “Toen Colruyt naar Bredene kwam, telde onze gemeente nog heel wat minder inwoners. Straks zijn we met 20.000 Bredenaars en in de toekomst zal dat aantal misschien wel stijgen naar 25.000. Er is dus duidelijk nood aan meer winkelruimte. Daarom hebben we ook plannen ontvouwd om op de ambachtelijke zone langs de Brugsesteenweg nieuwe winkelinitiatieven mogelijk te maken. Hoedanook is het mooi dat Colruyt investeert in Bredene. Ook Aldi zal dat in de toekomst trouwens doen. Hun plannen zijn nog niet ingediend maar Aldi wil blijkbaar de huidige winkel afbreken en een volledig nieuw pand optrekken.”

In ons nieuwe gebouw zal de klant meer plezier beleven aan het winkelen

Ook filiaalhoudster Kizzy Van Brackevelt van Colruyt Bredene wijst naar het groeiende bevolkingsaantal wanneer we haar naar het waarom van de verbouwingen vragen. “Bredene is een jonge, groeiende gemeente. Er is dus voldoende potentieel. We stelden bij onze klanten vooral in de drukke zomermaanden bovendien enige ergernis vast omwille van de beperkte winkelruimte. Het was de voorbije jaren vaak winkelkar tegen winkelkar aanschuiven tussen de rekken.”

“In ons nieuwe gebouw zal de klant meer plezier beleven aan het winkelen. Omdat we veel meer ruimte krijgen, zal ook ons aanbod uitbreiden. Ons assortiment zal dichter aanleunen bij dat van het filiaal in Oostende. Onze bedrijfsruimte zal dan ook uitbreiden van 1.300 naar 1.800 vierkante meter. Enkel Colruyt Middelkerke en Blankenberge, goed voor 2.200 vierkante meter, zullen nog groter zijn in de regio.”

Voor die gevoelige uitbreiding zal Colruyt zowat het volledige eerste deel van de huidige parking gebruiken. “Achter de tweede parking zijn momenteel grondwerken aan de gang die ervoor moeten zorgen dat we straks een grote, nieuwe parkeerruimte krijgen naast de winkel. Dat zal voor de klanten ook het af- en aanrijden makkelijker maken”, vindt de gerante.

Drie maanden dicht

In aanloop naar de eigenlijke werken werd deze week al een voorlopige ingang langs de zijkant van het gebouw gecreëerd. “In een eerste fase zal de originele toegang tot het gebouw en de aanbouw, waarin tot voor kort de Collect & Go was ondergebracht, afgebroken worden. Daarna zal gestart worden met de aanbouw van de nieuwe zijmuren op de voorste parking.”

Op die manier kan de winkel nog openblijven tot het einde van het jaar. “Op 4 januari gaat ons filiaal dan onherroepelijk voor drie maanden dicht. Als alles volgens plan verloopt, en daar rekenen we op, dan opent ons nieuw warenhuis op 1 april 2020 de deuren. Net op tijd dus voor de paasvakantie en de eerste drukke weken.”

Colruyt Bredene stelt vandaag een 50-tal mensen te werk. “We gaan er van uit dat de grotere winkel ook een groei in omzet zal veroorzaken waardoor het niet denkbeeldig is dat hier straks nog meer mensen aan de slag kunnen”, denkt Kizzy Van Brackevelt al vooruit.

O ja, en wie bij een winkelbezoek momenteel vruchteloos op zoek is naar een winkelkar: “Die staan voorlopig op het tweede parkinggedeelte. Heel wat mensen hebben ons daar al over aangesproken maar dit is uiteraard slechts een tijdelijke maatregel. In de toekomst komt de winkelkarstalling pal naast de winkel te liggen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier