Colonne van 200 trucks steunt hartpatiënt Tristan Geneyn (6)

Zondag iets na 14 uur arriveerden 200 trucks, onder luid getoeter, in de Kloosterstraat in Leke. De truckers kwamen Tristan Geneyn , de jongen van 6 jaar die al 10 hartoperaties onderging, steunen.

Zus Fay, meter Madison Geneyn, mama Delilah Geneyn poseren samen met Tristan en papa Glenn Swaenepoel bij Tristans favoriete truck.© ACK
Zus Fay, meter Madison Geneyn, mama Delilah Geneyn poseren samen met Tristan en papa Glenn Swaenepoel bij Tristans favoriete truck.© ACK

Langs de weg naar de Kloosterstraat stonden talrijke mensen de trucks op te wachten en ook in de Kloosterstraat zelf was er heel wat belangstelling van buren en anderen die de colonne wilden zien. Het werd een overrompeling voor de kleine jongen die met stralende ogen en heel enthousiast de lange rij vrachtwagens toezwaaide.

“We hadden echt niet zoveel mensen verwacht”, reageert mama Delilah. “We dachten gewoon aan een foto met zijn meter en een truck maar het is zoveel meer geworden. We kregen 7.000 foto’s toegestuurd en ruim 1.000 kaarten van werkelijk overal, zelfs vanuit Azië met daarbij dan nog eens een hele kamer vol geschenken met daaronder honderden miniatuurvrachtwagens, het is echt ongelofelijk.”

Ook papa Glenn vindt geen woorden om zijn emoties te omschrijven. “Totaal onverwacht, zo ontzettend machtig, daar zijn geen woorden voor. Dat zoveel mensen in de bres springen voor een kleine jongen die ze niet eens kennen, dat houdt men niet voor mogelijk. Tristan stelt het momenteel goed, een heel verschil met hoe hij eraan toe was voor de operatie en dat zegt hij zelf ook. Hij moet het wel nog rustig houden, maar kan terug spelen en dat is al heel wat.”

Rode of gele truck

Tristan zelf is wel wat overdonderd door de grote persbelangstelling en de vele micro’s en camera’s. Hij moet poseren en vertellen hoe hij zich voelt en dan zijn daar nog al die mooie trucks. Hij weet niet waar eerst gekeken en wuift er vrolijk op los.

“In het ziekenhuis vond ik het wel eng hoor”, vertelt Tristan. “Maar nu ben ik veel beter. Ik ben heel erg verrast dat er zo veel trucks naar hier komen. Ik vind het supertof. Ik hoop dat mijn vriendjes ook naar de trucks komen kijken, vooral mijn beste vriend Liam zou ik hier willen zien. Ik kreeg ook een fluohesje met mijn naam op en dat zal ik zeker aantrekken om naar school te gaan maar ik kreeg nog heel wat cadeautjes. Later wil ik ook met een grote truck rijden, liefst een rode of een gele.”

Voor Tristan is de dag zeker geslaagd. De ouders zijn iedereen ontzettend dankbaar, voor hen is het een lichtpuntje na een donkere periode.

(ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.