Collega-duikers zagen vermiste Kurt en Nathalie nog vlak voor hun verdwijning

Kurt Huberecht en Nathalie Fiers zijn sinds zondag vermist. © Facebook
Ilse Naudts

“Tot voor ze naar boven moesten, was alles goed met Nathalie en Kurt. Het leek een perfecte duik”, dat hebben de duikers die mee waren op de trip met Kurt Huberecht (53) en Nathalie Fiers (36) maandag aan de familie verteld. Wat er juist gebeurde met het koppel, dat zondag vermist raakte in de Noordzee, blijft onduidelijk.

“Tijdens het duiken zijn enkele andere duikers Nathalie en Kurt tegengekomen. Daar zijn ze zeker van, want Nathalie droeg witte zwemvliezen, en geen enkele andere duiker had witte zwemvliezen aan”, legt Geert Cools, de partner van Kurts mama, Anita Coolman uit.

De families van Kurt en Nathalie kregen maandag uitleg van de duikers die zondag mee waren op de trip. “Het leek een perfecte duik. Het weer was goed, de zichtbaarheid was zo’n 6 à 7 meter, wat relatief goed is voor de Noordzee. Wat er dus juist verkeerd liep op 36 meter diepte, daar hebben we voorlopig nog altijd het raden naar. Kurt had superveel duikervaring, Nathalie iets minder, maar ze had ook alle nodige diploma’s. Misschien heeft Kurt haar willen helpen? Hij zou alles voor haar doen.”

De duikers die mee waren op de excursie hebben zondag onmiddellijk alarm geslagen toen hun twee kompanen niet boven kwamen. Maar een grootscheepse zoekactie leverde geen resultaat op. De zoekacties zijn ondertussen gestopt. “Toch blijven we ons vastklampen aan elk sprankeltje hoop. Ook Kurts zoon hoopt dat zijn sterke papa op één of ander manier zijn weg terug vindt. Al begint het besef stilaan door te dringen”, aldus Geert Cools.

De familie probeert voor het kind de dagelijkse routine zo goed mogelijk te behouden. “Hij wordt op school goed opgevangen. We doen hem straks ook gewoon naar de voetbaltraining. De afleiding is belangrijk. Als families hebben we ook veel steun aan elkaar.”

Wake

Dinsdagavond trekt de familie ook naar het huis van Kurt en Nathalie in de Ruddervoordestraat in Torhout. Vanaf 19.30 uur is er een wake georganiseerd door de vrienden van het koppel. “De massale steun doet deugd. Al zou zekerheid nog een grotere troost zijn. We zijn realistisch. We hopen dat de lichamen teruggevonden worden.”

Er zal dinsdagavond tijdens de wake een mogelijkheid zijn om een steunbetuiging te schrijven voor de familie en hun lieve kinderen. Er kunnen ook kaarsjes gebrand worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier