Cohortering opnieuw opgestart in wzc Sint-Camillus

De cohortafdeling in wzc Sint-Camillus bevindt zich in de Grand Café. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Dit weekend werden nog eens drie bewoners van afdeling 1 in woon-zorgcentrum Sint-Camillus besmet met covid-19. Dat brengt het totaal aantal besmette personen op deze afdeling op zes. Er wordt weer cohortering opgestart in de Grand Café.

Sedert 5 augustus werden er in Sint-Camillus al acht bewoners en vijf medewerkers positief getest. Het woon-zorgcentrum moest al van zeven bewoners afscheid nemen. Drie van deze overlijdens waren coronagerelateerd.

Nadat dit weekend nog bij drie bewoners een positieve covid-19-test was, bracht het woon-zorgcentrum maandagmorgen alles in gereedheid om de cafetariaruimte opnieuw als cohortruimte in te richten. De op heden zes positieve bewoners kunnen er in quarantaine verblijven.

De bezoeken voor familieleden van mensen die op afdeling 1 verblijven en niet positief getest zijn, worden daarom verplaatst van de Grand Café (= de cafetariaruimte) naar de orangerie van het woon-zorgcentrum. Voor de bewoners van afdelingen 2 en 3 wordt er kamerbezoek van één persoon tegelijk toegelaten op verschillende dagen. Sinds vorige week mogen partners van bewoners elke werkdag ‘s namiddags op bezoek komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier