Cocktail Maison verrast in Izegem met een unieke cocktailbox

Joachim Hoste breng zijn cocktailbox ook aan huis. (foto Frank) © Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Joachim Hoste is de man achter Cocktail Maison. De man huist ondertussen al 12 jaar met zijn gezin in de Klijtstraat op de Bosmolens. Vier jaar geleden startte deze boekhouder in bijberoep met Cocktail Maison. Hij gaat vooral workshops geven, maar door corona kwam daar plots een einde aan. Nu lanceerde hij de cocktailbox die wij even aan een kleine test onderwierpen.

Joachim Hoste werkt fulltime op een boekhoudkantoor in Kortrijk, maar besloot in 2016 iets te doen met zijn passie: cocktails. “Ik ben nooit een echte bierdrinker geweest. Als we ergens op reis gaan, maak ik er een sport van de cocktailkaart helemaal te verkennen. Ik hou ook van het shaken en garneren van cocktails, dat is een plezier op zich en eigenlijk ook een uit de hand gelopen hobby.”

Met Cocktail Maison biedt Joachim voor de vrienden kortweg Jo ook diverse formules aan. “We werken vanaf negen personen en volgens diverse prijscategorieën. Maar het komt er telkens op neer dat de grote groep verdeeld wordt in verschillende trio’s. Bedoeling is dat het gezelschap een leuke avond beleeft, maar tegelijk ook iets bijleert. Voor vrijgezellenavonden en ladies nights werden we al dikwijls gevraagd, maar ook teambuilding bij bedrijven behoort tot de mogelijkheden. Ik heb ook alles bij, van de ingrediënten tot de toebehoren. En tijdens zo’n workshop steken we er ook een wedstrijdelementje in. Wie wint, krijgt een dubbele portie cocktail tijdens het happy hour. Maar ik trek ook naar babyborrels, communiefeesten, de opening van een zaak… We werken telkens een formule op maat uit. Op die feestjes beman ik dan een cocktailbar waar de mensen kunnen komen bestellen. De alcoholvrije variant van de cocktail de mocktail is ook inpasbaar in de diverse formules.”

STappenplan met foto’s

Joachim was ook tevreden over de gang van zaken. “Ik mocht al op veel plaatsen langsgaan en leerde veel mensen kennen. De mond-aan-mondreclame deed ook goed zijn werk.” Hij is ondertussen ook speler en sponsor van de recreatieve volleybalploeg Cocktail Maison. Maar door de coronacrisis vielen de workshops en feestjes weg. “In de eerste lockdown heb ik nog geprobeerd om een soort bubbel-variant van mijn workshops te creëren, maar dat sloeg niet echt aan. Ik ging verder aan het brainstormen en uiteindelijk besloot ik de cocktailbox te lanceren. In zo’n box zitten de ingrediënten voor twee cocktails, maar ook alle toebehoren en wat snacks. Het moet natuurlijk ook betaalbaar blijven, dus wilde ik onder de grens van 50 euro blijven. De box is nu sinds een week gelanceerd en het loopt goed. Via een stappenplan met tekst en foto’s, is het eigenlijk kinderspel om de deze lekkere cocktail te bereiden.”

tom barman

Gezien wij een straat verder wonen wordt de cocktailbox bij ons aan huis geleverd. De box kost 47 euro. Op zich misschien wat prijzig als je louter de twee cocktails in acht neemt, maar er is ook heel wat restwaarde. In de box zitten twee mooie cocktailglazen, een jigger (maatbeker), een muddler (stamper) en een barlepel. Ook een bloemsuikermolen waarvan je slechts ‘enkele draaien’ nodig hebt, hoort tot de box. Een zak crushed ice wordt mee geleverd, die ging uiteraard eerst de diepvries binnen.

Het recept van de cocktail blijkt er eentje te zijn van Tom Barman, de frontman van dEUS. Net als bij patisserie is het bij een cocktail ook meten, daarvoor is de jigger een handig instrument.

Rietsuiker, suikersiroop en viooltjessiroop zorgen voor smaak en zoetigheid, de limoen geeft de zure toets. De frambozen maken zowel deel uit van het recept als van de versiering. De wodka vormt de basis van deze cocktail, afwerking gebeurt met een scheutje Ginger Ale. Via het stappenplan loopt het samenstellen van de cocktail vlot. De cocktail smaakt fruitig en fris en maakt al zijn beloftes waar. De mee geleverde snacks chips, kaasjes en koekjes zorgen voor de complete aperitief-beleving. (WVS)

Info: Deze box bestellen kan via 0496 65 98 28, cocktailmaison@hotmail.com of een privébericht op Facebook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier