Coach Clement ‘supercontent’ na vlotte zege

Redactie KW

Club Brugge werd de winnaar van de speeldag. Het zal niet verbazen dat Philippe Clement een zeer tevreden coach was. Mats Rits legde de match in een definitieve plooi: “We wisten dat we hier een goede zaak konden doen na de andere resultaten dit weekend.”

Na de nederlaag van Genk op vrijdag en nadat Beerschot gisteren verloor, kreeg Brugge een uitgelezen kans om alleen aan de leiding te komen. Op Antwerp was er nooit echt sprake van een wedstrijd na een snelle goal van Diatta en een rode kaart voor Antwerp.

“Doordrukken in tweede helft”

Mats Rits legde de match in een definitieve plooi. “Het was zaak om in de tweede helft door te drukken en snel voor die tweede goal te gaan en dat gebeurde ook”, aldus Rits. “ Na de goal hielden we de controle. Antwerp was enkel nog gevaarlijk op een paar stilstaande fases. We kregen nog een paar mogelijkheden op de counter die we beter moeten uitspelen om een derde te maken.”

“Het werd uiteindelijk een verdiende overwinning en we zijn de winnaar van het weekend. Het is altijd belangrijk om leider te zijn. We wisten dat we hier een goede zaak konden doen na de andere resultaten dit weekend. Het is fijn om de rol van Ruud Vormer over te nemen als hij er niet is , maar ik sta ook graag op de 6. Zolang ik speel is het goed.”

“Heerlijk weekendje”

Ook Noa Lang had weer een belangrijk aandeel in de zege voor blauw-zwart. Hij gaf al na twee minuten een prima assist op Diatta. “Dat zijn drie heel belangrijke punten,” vertelt de flankspeler die na 79 minuten vervangen werd. “We waren scherp vanaf de eerste minuut. Ik zwerf graag op het veld, probeer tussen de linies te komen en ruimte te zoeken.”

“Nu staan we terug op de plek waar we horen. We zetten Antwerp op acht punten, een heerlijk weekendje dus. Al kreeg ik best wel wat tikken van Seck. Hij is een beest, maar dat hoort erbij. Morgen wacht de loting van de Europa League. Een mooi tornooi met mooie teams, we kijken ernaar uit. Het zou mooi zijn om in een latere fase tegen Ajax uit te komen.”

Nieuwe coronatests

Het zal niet verbazen dat Philippe Clement een zeer tevreden coach was. “Ik ben supercontent met deze overwinning. Heel fier ook op de spelers voor de maturiteit en positiviteit die ze getoond hebben .” Leko sprak over domme fouten en weggegeven cadeaus. “Je probeert een tegenstander natuurlijk tot fouten te dwingen. We gebruikten hoge pressing en daardoor gebeurden die fouten. We hadden het nadien nog beter moeten uitspelen om nog meer doelpunten te maken.”

Kapitein Ruud Vormer was er niet bij wegens een coronabesmetting. Hierdoor belandde Rits een rijtje hoger. “ Het idee was om Vormer en Rits te brengen want Balanta zat al een beetje op zijn tandvlees. Het is een heel druk seizoen en het is belangrijk om op de juiste momenten frisse jongens te zetten. De hele coronasituatie is supervervelend. Het gevaar schuilt om elke hoek. Morgen wordt iedereen opnieuw getest. We zullen zien wat het geeft, we moeten het ondergaan. Voetbal blijft een contactsport. Het is niet leuk, maar het is nog veel minder leuk voor mensen die niet kunnen werken en daardoor geen inkomen hebben.”

Refaelov: “Weg is nog lang”

Ex-Clubspeler Lior Refaelov zag zijn ploeg snel ten onder gaan. “Het is erg moeilijk om terug te keren na een snelle goal en een rode kaart. De eerste tegengoal mogen we nooit slikken als iedereen in positie staat. Het was ook niet verstandig om zo vroeg in de wedstrijd aan de noodrem te trekken . De kloof met Brugge is acht punten. Dat is een groot gat, maar de weg is nog lang. Nu focussen we op woensdag.” (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.