CNH neemt extra maatregelen om 2.300 werknemers tegen coronavirus te beschermen

De intrede van Sinterklaas en Zwarte Piet op een maaidorser bij CNH. Het Zedelgems bedrijf met 2300 werknemers neemt extra maatrgelen om de intrede van het coronavirus te verhinderen. Bezoekers moeten een document ondertekenen waarin ze verklaren niet uit een besmet gebied te komen. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Hoe gaan grote West-Vlamse bedrijven om met de dreiging van het coronavirus? Wij polsten bij het metaalbedrijf CNH in Zedelgem, waar 2.300 mensen werken.

“Wij volgen de maatregelen die de federale overheid uitvaardigt, op de voet”, zegt Evelyne Vandevyvere, woordvoerder van CNH New Holland in Zedelgem. “Maar het verbod van provinciegouverneur Carl Decaluwé geldt voor indoor evenementen met meer dan 1.000 aanwezigen en slaat dus niet op bedrijven zoals het onze. Want anders waren we daar zeker van verwittigd. Dat is niet gebeurd.”

“Ons bedrijf is gevestigd op een site van 36 hectare, het is dus niet zo dat onze arbeiders allemaal dicht op mekaar moeten werken. In onze toiletten staat er ontsmettende gel en we vragen alle bezoekers om in eer en geweten een document te ondertekenen, waarin ze duidelijk beamen dat ze niet in contact gekomen zijn met besmette mensen én niet uit een regio komen met veel coronazieken”, aldus Evelyne Vandevyvere.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.