Clublokaal Waregemse Yachtclub ‘Port de Vive’ opent op 26 oktober in Vijve

Uitbaters Kathy Van Wietendaele en Franck Naessens, samen met Elisabeth Lambrecht en Kürt Naessens, de eigenaars van Port de Vive. © IVD
Redactie KW

Het clublokaal van de Waregemse Yachtclub moest bij het begin van het vaarseizoen noodgedwongen openen in een tent. De afgelopen maanden werd er echter hard gewerkt en zaterdag 26 oktober wordt de nieuwbouw van Port de Vive officieel geopend.

“Het was de afgelopen maanden een beetje behelpen, maar de leden van de Yachtclub en de klanten hadden daar alle begrip voor”, vertellen Elisabeth Lambrecht en Kürt Naessens. “In juli gingen wij van start met onze nieuwbouw en het resultaat mag best gezien worden. Nu kunnen wij dus echt van start gaan met het project dat wij altijd voor ogen hadden. Het gebouw meet 20 op 12 meter en met het open terras daarbij komen wij zelfs op een lengte van 30 meter. Het vroegere sanitaire blok werd samen met de douches volledig geïntegreerd in de nieuwbouw. Wel moet het sanitaire gedeelte altijd toegankelijk blijven voor de eigenaars van de boten. Zij zullen dan ook een badge krijgen waarmee ze via een soort sas binnen kunnen als de zaak gesloten is.”

Tearoom en à la carte

“Wij kozen voor grote vensters waardoor een mooi uitzicht op de Leie en de boten gegarandeerd wordt. In Port de Vive komen partytafels en tafels met stoelen die in totaal plaatsbieden aan een vijftigtal personen. Wij beschikken ook over een afzonderlijke vergaderruimte met twintig zitplaatsen. Uiteraard hebben wij ook een prima uitgeruste keuken. Naast een tearoomkaart zullen wij verschillende kleine snacks serveren en daar komen binnenkort dagschotels bij en vanaf 15 november zal men ook à la carte kunnen eten. Met deze nieuwbouw zullen de uitbaters Franck Naessens en zijn vrouw Kathy Van Wietendaele de klanten elke dag van 10 tot 22 uur in de beste omstandigheden kunnen ontvangen. Op onze openingsavond is iedereen tussen 19 uur en 21 uur alvast welkom voor een gratis drankje”, besluiten de eigenaars Kürt Naessens en Elisabeth Lambrecht. (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier