Club stelt aanvraag tot omgevingvergunning voor nieuw stadion anderhalve maand uit

Stefan Vankerkhoven

Pas eind januari 2021 zal Club Brugge een aanvraag tot het bekomen van een omgevingsvergunning indienen bij de Vlaamse Administratie. Het milieu-effectenrapport is al 600 bladzijden dik, Blauw-Zwart wil blijkbaar maximaal tegemoetkomen aan de verzuchtingen van de buurtbewoners. Daardoor heeft het dossier opnieuw anderhlve maand vertraging opgelopen.

Dat verklaarde de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V) tijdens de gemeenteraadszitting dinsdagavond, na een vraag van oppositieraadslid Stefaan Sintobin (VB) : “De stad heeft alle bezwaren van buurtbewoners overgemaakt aan Club, dat probeert hiermee zoveel mogelijk rekening te houden. Er is regelmatig overleg met onze stadsdiensten, want we willen dat dit project slaagt.”

“In het kader van een goede mobiliteit is Club gesprekken gestart met De Lijn en een private autocaruitbater, voor de orgnisatie van een shuttledienst tussen diverse randparkings en het nieuwe stadion. Het stadsbestuur heeft zich recent geëngageerd om een blauwe zone in te voeren rond het nieuw stadion.”

Verzoening?

Wat de Blankenberge Steenweg betreft, bekende de burgemeester dat de stad verzoenende gesprekken voert met alle betrokken partijen, in de hoop de tegenstanders van een stadion voor Cercle te kunnen overtuigen om niet te procederen tegen het remediëringsplan van de Vlaamse Regering. Later deze maand moet de wetgevende kamer van de Raad van State advies geven over de nieuwe plannen van minister Zuhal Demir die de weg moeten vrijmaken voor een nieuw voetbalstadion voor Cercle Brugge.”

Of de recente aankoop van gronden voor de uitbreiding van sportdomein De Gulden Kamer in Sint-Kruis bedoeld is om Cercle oefenvelden te geven, liet Dirk De fauw in het midden: “Het kan een tijdelijke oplossing zijn, in afwachting van de realisatie van een stadion met oefenvelden in Sint-Pieters. Onze sportdienst kan extra voetbalterreinen goed gebruiken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier