Club protesteert met brief tegen ‘fake news’ op Facebook over nieuw stadion

© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Club Brugge heeft een aangetekende brief verstuurd naar de beheerders van een Facebook-groep, omdat die met ‘fake news’ de buurtbewoners zouden angst aanjagen en opzetten tegen het nieuw voetbalstadion op Jan Breydel.

Een Facebook-groep met 645 leden, hoofdzakelijk bewoners die in Sint-Andries in de buurt van het Jan Breydelstadion wonen, ontpopt zich dezer dagen als een discussieforum over de geplande, nieuwe voetbaltempel van Blauw-Zwart. Een aantal buurtbewoners vrezen dat een stadion met 40.000 zitjes voor nog meer overlast in de buurt zal zorgen. Nog meer mobiliteitsproblemen, meer geluidshinder. Ook al beloven Stad Brugge en Club Brugge passende maatregelen.

Het gekke is dat je enkel mag lid worden van die Facebook-groep als je buurtbewoner bent én tegen het nieuwe stadion gekant bent. Voorstanders van een nieuwe voetbaltempel voor Club zijn niet welkom. Slechts voor één Brugse eigenschap wordt geen onderscheid of discriminatie gemaakt: zowel Cercle als Clubsupporters zijn welkom. “Het draait enkel om de bewoners. Niet over blauw of groen, we blijven neutral zonder voetbal-rivaliteit”, stata te lezen.

Op de (gesloten) Facebook-pagina zouden ontwerpen van het nieuwe stadion staan. Volgens Club Brugge is dit fake news en wordt op die manier nodeloos angst gecreëerd in de buurt. Blauw-Zwart is nog aan het onderhandelen met meerdere architectenbureaus en heeft dus nog geen definitief ontwerp voor het nieuwe stadion.

In een aangetekende brief vraagt Club de beheerders van de Facebook-groep “te stoppen met foute informatie de wereld in te sturen.” Ook de geruchten over een shoppingcenter en een evenementenhal op de Olympia-site noemt Club vals. “De correctie info vind je op onze website stadion.clubbrugge.be, luidt de boodschap.

Eerder dit jaar werd al een infovergadering voor de buurtbewoners georganiseerd, maar die kon blijkbaar nog niet alle onrust en ongenoegen over een nieuw stadion wegnemen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.