Club krijgt fiat van Brugse burgemeester voor matchen met 6.666 toeschouwers

Als het van Club en Cercle Brugge afhangt, zitten er straks weer aardig wat fans in de tribunes van het Jan Breydelstadion. (foto Getty) © Getty Images
Stefan Vankerkhoven

Club Brugge mag van burgemeester Dirk De fauw voortaan 6.666 fans toelaten voor haar thuiswedstrijden op Jan Breydel. Vlaams minister van Sport Ben Weyts talmt met de bekrachtiging van dit akkoord.

Club Brugge diende vorige week een plan in om voortaan op een veilige manier – coronaproof – toeschouwers toe te laten op Jan Breydel. Met 6.666 als symbolisch ‘duivels’ getal voor het maximum aantal fans. Burgemeester Dirk De fauw liet de politie en de stedelijke sportdienst dit voorstel evalueren. Het werd goed bevonden.

Eén meter

Het dossier belandde ook op de tafel van Vlaams sportminister Ben Weyts. “Die talmt nog met zijn fiat. Nu er voor de culturele sector nieuwe afstandsregels gelden – één meter in plaats van anderhalve meter- wil de minister onderzoeken om dat ook voor alle sportwedstrijden te doen”, zegt Dirk De fauw.

Het getalm van Ben Weyts zou wel tot meer eenduidigheid kunnen leiden én betekent ook dat er nog meer toeschouwers op Olympia de wedstrijden van Club mogen bijwonen. De tijd begint wel te dringen, want Club speelt zijn eerstvolgende thuismatch op 12 september tegen Waasland-Beveren en zou graag hiervoor supporters toelaten.

Bevraging

Hoe dan ook, zit Club nog met een probleem: Blauw-Zwart telt 23.000 abonnees. Hoe worden die geselecteerd? Club wil eerst alle abonnees de vraag stellen of ze in deze coronatijd wel willen komen supporteren in het stadion en welke matchen ze bij voorkeur willen zien. Op basis daarvan zou dan een selectie gemaakt worden. Met indien nodig, toch nog lotjetrek?

En Cercle ? De Vereniging moet haar huiswerk opnieuw maken en indienen bij burgemeester Dirk De fauw. Het plan van Cercle om enkel de 3.500 abonnees toe te laten vertoont naar verluidt nog enkele hiaten. “Cercle heeft nog wat meer tijd en speelt pas op 20 september op Olympia”, sust Dirk De fauw.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.