Club Brugge Vrienden uit Kuurne zijn 50: “De trip naar Wembley blijft de mooiste”

Op zaterdag 1 juni blaast supportersclub ‘De Club Brugge Vrienden’ vijftig kaarsjes uit. Huidig voorzitter Marc Deruyck stond als een van de stichters 50 jaar terug aan de wieg van de supportersclub.

Op de foto herkennen we Marc Deruyck, Bruno Therry, Marc Vanmarcke, Xavrine Verfaillie, Alain Seynhave en Vincent Warlop. © BRU

Door Nico Speleers

“Voor mij is supportersclub ‘De Club Brugge Vrienden’ een volwaardige dagtaak geworden”, zo opent Marc Deruyck (77). “Onze supportersclub zag het daglicht in het jaar 1969 in café Wienerstube te Kortrijk en telde een 60-tal leden. Vijf tussenstops verder is ons lokaal sinds 1993 café ‘t Molenhof geworden in Kuurne. Ook wat ons aantal leden betreft mogen we zeker niet klagen. Tegenwoordig vertegenwoordigd onze supportersclub een 180-tal leden, al hebben we vroeger nog jaren gekend van 340 leden. De mooiste herinnering is ongetwijfeld de trip die we in 1976 ondernamen met vier bussen richting Wembley in Londen. Helaas zagen onze 208 leden die toen mee afreisden hun club verliezen met 1-0 tegen Liverpool, maar we bleven fair en hielden er de sfeer in. Ook de diverse Europese verplaatsingen die we deden om onze ploeg te volgen, zijn herinneringen die we koesteren.”

Trots op de ploeg

Of Club Brugge zich dit seizoen tot kampioen kroont in de Jupiler Pro League weten we dit weekend. “Uiteraard hopen we dat blauw-zwart kampioen mag worden“, gaat voorzitter Marc Deruyck verder. “Iedereen van onze supportersclub leeft er alvast naar toe. Het zou immers het mooiste cadeau zijn dat Club Brugge ons kan geven voor ons 50-jarig bestaan van onze supportersclub. Elke thuiswedstrijd zijn we met de Club Brugge Vrienden van de partij en ook tijdens de match waar Brugge het opneemt tegen Standard zal dit niet anders zijn. We kunnen enkel maar hopen en onze ploeg steunen. Maar nu reeds zijn we alvast trots op onze ploeg!”

De titel zou het mooiste cadeau zijn dat Club ons kan geven voor ons 50-jarig bestaan

“Als kwaliteitssupportersclub willen we onze leden niet enkel ter plekke laten genieten van voetbal maar komen we ook tussen bij het digitaal bestellen van tickets voor wedstrijden. Hoewel het steeds moeilijker wordt omdat het aantal tickets per supportersclub en per wedstrijd sterk wordt beperkt, doen we er toch alles aan om onze leden op hun wenken te bedienen. Ook een lid die zich een abonnement wil aanschaffen, maar niet weet hoe dit online moet gebeuren, kan bij ons aankloppen tijdens een van onze twee zitdagen. Op zondag 19 mei aanstaande van 10 tot 12 uur vindt trouwens de eerste zitdag plaats in ons clublokaal.”

Barbecue-avond

Om het 50-jarige verjaardag te vieren, pakt supportersclub ‘De Club Brugge Vrienden’ op zaterdag 1 juni in het clublokaal uit met een BBQ-avond voor al hun leden. Naast dit feestgebeuren zorgt de supportersvereniging ook elk jaar voor een nieuwjaarsreceptie. “Onze leden betalen 10 euro op jaarbasis”, gaat Marc verder, “Een prikje voor alles wat ze van ons terug krijgen. Daarnaast moet ook onze jaarlijkse kaarting wat geld in het laatje brengen om zo de verdere werking van onze supportersvereniging te garanderen.”

Twee jaar terug verloor supportersclub ‘De Club Brugge Vrienden’ een van zijn bestuursleden. Kuurnenaar Bjorn Boone die metselaar van beroep was kwam om tijdens een werkongeval op een werf te Izegem. Twee jaar later is Bjorn alvast nog niet vergeten door zijn collega bestuurders die nooit zijn plaats binnen het bestuur open verklaarden, omdat Bjorn een bijzonder plaatsje in hun hart kreeg. Ongetwijfeld zal ook tijdens de barbecue op 1 juni een momentje aan hem worden gewijd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.