Club Brugge-supporter hardhandig aangepakt: “Medicatie afgenomen en geslagen met matrak”

Cisse Vandenbulcke uit Moorsele houdt nare herinneringen over aan de uitwedstrijd in Manchester. © gf
Olaf Verhaeghe

De 18-jarige Cisse Vandenbulcke zal zich zijn uitje naar Manchester United jammer genoeg nog lang herinneren. De jonge Club-supporter werd door de Engelse politie hardhandig aangepakt nadat hij bij een drugscontrole door de hond werd aangewezen. “Waarschijnlijk omwille van mijn epilepsiemedicijnen, die ze ook afpakten. Als gevolg van de stresserende omstandigheden kreeg ik in het stadion een epilepsieaanval”, getuigt hij.

Cisse Vandenbulcke (18) uit Moorsele was net als honderden supporters van Club Brugge mee naar Manchester voor de Europa League-confrontatie met United. Het resultaat – 5-0 voor de Mancunians – viel zwaar tegen voor de Bruggelingen, maar dat is niet de enige reden waarom Cisse met een triest gevoel naar huis reist. “De dag was leuk begonnen. Samen met een paar vrienden waren we vanuit Gullegem naar Manchester gereden in een minibusje”, vertelt hij vanuit de auto op de terugweg. “Netjes op tijd voor de wedstrijd zakten we af naar Old Trafford, het legendarische stadion van United. Het was gezellig, iedereen keek enorm uit naar de belangrijke match.”

Maar nog voor Cisse een bal zag rollen, liep het mis. “Het fouilleren door de stewards ging vlot, maar kort daarna moesten we langs drugshonden en politieagenten”, vertelt hij. “Een van de honden kwam bij mij zitten. Dat zorgde al voor wat stress, ondanks het feit dat je weet dat je niets verkeerd hebt gedaan. Ik vermoed dat de hond reageerde op de medicijnen voor mijn epilepsie die ik bijhad, hoewel ik dat nog nooit eerder heb meegemaakt. Nocht op Club, noch op uitwedstrijden in België. Ik had trouwens een doktersattest voor die medicijnen bij me, maar dat maakte weinig indruk.”

De politie nam Cisse mee voor verder fouillering waar hij zich tot op zijn ondergoed moest uitkleden. “Ik wist niet wat er zou gebeuren. Eerlijk? Op dat moment was ik echt al bang. De communicatie verliep heel moeilijk, die man spreek onverstaanbaar Engels. Omdat ik niet snel genoeg mijn schoenen uitdeed, kreeg ik zelfs een slag van een matrak op mijn knie. Zou ik de match nog kunnen zien? Moest ik mee naar de combi? Ik begreep er niets van”, vertelt Cisse, nog altijd onder de indruk van de gebeurtenissen.

Na een dik kwartier mocht de 18-jarige supporter uiteindelijk toch naar binnen. “Maar mijn medicijnen pakten ze af. Je kan begrijpen dat het een heel stressvolle situatie was. Dat is volgens mij ook de oorzaak van de epileptische aanval die ik tijdens de wedstrijd kreeg. De mensen rondom mij waren heel behulpzaam, gelukkig maar. Ik heb wel een stuk van de match moeten missen. Ik ga me deze Europese trip nog lang herinneren, alleen niet om de juiste redenen”, besluit Cisse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier