Club Brugge boekt tegen Waasland-Beveren zijn eerste thuiszege van het seizoen

Michael Krmencik viert. © belga

Club Brugge heeft eindelijk zijn eerste thuiszege van het seizoen beet. Zo’n 9.000 supporters zagen een dominant Club dat bij momenten fraai combinatievoetbal op de mat bracht. Dennis was een gesel voor de Waaslandse verdediging. Vanaken (2x), Okereke en Krmencik waren de doelpuntenmakers van dienst.

Op één wissel na begon Club met dezelfde elf die voor de interlandbreak gingen winnen op Genk. Kossounou kwam in de plaats van Mechele, die nog steeds in quarantaine zit en ook al de wedstrijd van de Rode Duivels aan zijn neus voorbij zag gaan.

Pletwals

Club begon als een pletwals aan de match. De fans hadden duidelijk hun favoriete club gemist en zorgden vanaf de eerste seconde voor de nodige sfeer. Waasland-Beveren werd tegen het eigen doel gedrukt maar echt grote kansen leverde dat niet op. Op het kwartier kreeg Club een lichte strafschop nadat Khammas Dennis ten val bracht. Vanaken trapte de bal voorbij Jackers, die nochtans de goede hoek koos. Nauwelijks een minuut later verdubbelde Vanaken bijna de voorsprong maar hij kon zijn schot niet kadreren.

Ook na een pauze van zes maanden zijn de fans Sterchele nog niet vergeten. In minuut 23 werd er opnieuw ijverig in de handen geklapt. Club speelde vooral over de rechterflank met een bedrijvige Mata en Dennis die zijn tegenstrevers sterretjes liet zien. Op het halfuur werd Mata onderuit getorpedeerd. De scheids liet begaan en op de snelle uitbraak die volgde kon Heymans de gelijkmaker voorbij Mignolet schuiven. De fans reageerden furieus, scheidsrechter Lambrechts raadpleegde het scherm en keurde de goal toch goed. De terechte voorsprong kwam er uiteindelijk kort voor de rust toen Vanaken op hoekschop kon binnenkoppen.

Nodige geluk

Zelfde spelbeeld in de tweede helft. Club kwam meteen opzetten en dat leidde al vrij snel tot de 3-1. Met het nodige geluk kon Okereke, die verder weinig in het spel betrokken raakte, de bal met het scheenbeen in doel verlengen.

Het tempo viel wat terug en een attente Mignolet moest twee keer gepast tussenkomen. Zowel Krmencik, De Ketelaere als Diatta kregen nog speelminuten maar de beste kans kwam er via Vormer. Jackers had echter een prima reflex in huis en voorkwam erger.

In het slot van de wedstrijd kwam Krmencik eindelijk voor het eerst tot scoren. De ontlading was dan ook af te lezen van zijn gezicht. Club schuift op in het klassement en trekt volgende week naar Zulte Waregem.

(JT)

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Sobol, Kossounou, Mata, Deli, Okereke (77′ Diatta), Rits, Vormer, Vanaken, Dennis (72′ De Ketelaere), Badji (65′ Krmencik).

Opstelling Waasland-Beveren: Jackers, Schoonbaert, Efford (71′ Sula), Wuytens, Koita, Heymans, Khammas, Vukotic, Mertens, Verreth (77′ Albanese), Schryvers (63′ Bizimana).

Gele kaarten: 40′ Schoonbaert, 52′ Dennis.