Clown brengt in lockdown schoenen aan huis in Roeselare

© Stefaan Beel
Peter Soete

De tweede lockdown komt voor heel veel handelaars hard aan. Toch rechten ze nog maar eens de rug en proberen er het beste van te maken voor hun klanten. Zo ook Sybille Renier, zaakvoerder van schoenwinkels Otto & Lili en Schoenen Etienne in de Wallenstraat. Zij schakelt nu zelfs een clown in om de schoenen aan huis te leveren.

Sybille Renier is een enthousiaste commerçante, dat is het minste wat je van haar kunt zeggen. Schoenen Etienne pakte al uit met winkeltassen met de foto op van trouwe klanten en in de eerste lockdown bracht Sybille schoenen aan huis en de klanten konden eerst enkele modellen passen vooraleer tot de aankoop over te gaan.

“Beleving is alles”, zegt Sybille. “Als je de klanten thuis schoenen laat passen, ben je niet alleen zeker dat die schoen perfect zit en hen mooi staat, maar blijf je toch contact houden met hen. Dat menselijk contact, weliswaar op een veilige afstand, is zeer belangrijk, niet alleen voor mijn klanten maar ook voor mij.”

“Toen we te horen kregen dat er een tweede lockdown kwam, zijn we niet bij de pakken blijven zitten en hebben we een nieuwe actie op touw gezet. Wanneer klanten een schoenpakket of geschenkbon van 75 euro kopen, hebben ze de mogelijkheid om dat pakje of die bon thuis geleverd te krijgen door een clown. En dat slaat aan bij zowel kinderen als volwassenen. Een clown tovert altijd een lach op het gezicht van de mensen en dat is nu niet anders.”

Geen contact

“Uiteraard gebeurt alles coronaveilig. De clown blijft aan de deur staan, er is geen contact met de klanten. Ik begeleid de clown altijd want ik geef ook steeds een beetje uitleg aan de klant. Het is een service die iedereen waardeert en het laat ook zien dat wij ons hoofd niet laten hangen in deze periode.” (Peter Soete)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten