Clicformers Etalagezoektocht en workshops zetten Nieuwpoortse handelszaken in de kijker

We herkennen v.l.n.r. diensthoofd Toerisme Nieuwpoort Michelle Martens, schepen Ann Gheeraert, burgemeester Geert Vanden Broucke, schepenen Frans Lefevre en Jos Decorte en enkele lokale handelaars. © MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Stad Nieuwpoort en de Lokaal Economische Raad (LER) slaan de handen in elkaar om deze zomer met een ludieke bouwblokjesactie het stadscentrum van Nieuwpoort te promoten als veelzijdig en kwaliteitsvol winkelgebied. De Clicformers Etalagezoektocht wordt gekoppeld aan workshops met de kleurrijke Clicformers-bouwblokjes.

Kinderen gaan tijdens de tocht op zoek naar kleine Clicformers-bouwwerkjes, verstopt achter winkelruiten van maar liefst 56 handelszaken in Nieuwpoort-Stad. In elk van deze zaken staat een Clicformers-bouwwerkje met een letter erbij. Door de combinatie van bouwwerk en letter correct te koppelen aan een handelaar, plaats je de letters in de juiste volgorde. Samen vormen die een passende zin.

“Met de Clicformers Etalagezoektocht willen we de lokale handelaars in het historische centrum extra in de schijnwerpers plaatsen”, verklaart Ann Gheeraert (CD&V), schepen van Lokale Economie. “De impact van de coronacrisis laat zich zwaar gevoelen. Stad Nieuwpoort streeft ernaar om onze ondernemers zo goed mogelijk te ondersteunen. Een mooie actie als de Clicformers Etalagezoektocht, die gezinsvriendelijk entertainment linkt aan economisch reveil, past zeker in dat plaatje. In het centrum bevinden zich eerder speciaal- en detailzaken. Met deze etalagezoektocht brengen we mensen nu letterlijk met hun neus tot vlak voor de winkelruiten. Perfect op maat van deze handelszaken dus.”

Deelname is gratis

Karel Debouvry, voorzitter van de Lokaal Economische Raad, sluit zich hierbij aan: “Deze originele actie laat bezoekers en bewoners op een speelse wijze kennismaken met de rijke winkelverscheidenheid in de stad. Velen kennen het grote aanbod in Nieuwpoort-Bad terwijl ook Nieuwpoort-Stad over een sterke variëteit aan lokale winkels beschikt. Ook het West-Vlaamse ondernemerscentrum OC West onderschrijft de meerwaarde van deze actie. We konden rekenen op een subsidie van 5.000 euro.”

Deelnameformulieren voor de Clicformers Etalagezoektocht zijn verkrijgbaar bij de handelaars, in het bezoekerscentrum Westfront en het toeristisch infokantoor in Nieuwpoort-Bad. Deelname is gratis en kan tot 15 september. Wie het ingevuld formulier binnenbrengt in Westfront of bij de Dienst Toerisme krijgt trouwens al meteen een leuk geschenkje of wint een van de vele Clicformers-bouwdozen, die elke week worden verloot.

Leuke workshops voor kinderen

Als extra worden twee Clicformers-themaworkshops georganiseerd, respectievelijk op 14 juli en 11 augustus. Met respect voor de veiligheidsvoorschriften werken deelnemers samen aan verscheidene grote Clicformers-bouwwerken. Inschrijven gebeurt via visit-nieuwpoort.be of bij de Dienst Toerisme, telkens maximaal 2 weken vooraf. Elke woensdag van de vakantie staat voor kinderen ook een demonstratie ‘Papieren Bloemen’ op het programma.

Meer belevingstips staan in de zomerpocket ‘Beleef Nieuwpoort, veilig uit je kot!’, verkrijgbaar bij Toerisme Nieuwpoort en de Nieuwpoortse horecazaken. Alles kan ook geraadpleegd worden op www.visit-nieuwpoort.be.

De Clicformers Etalagezoektocht en de workshops vormen een alternatief voor en een knipoog naar ‘Bouwen aan het Front’. Deze originele doe-expo in het bezoekerscentrum Westfront was gepland om op 27 juni van start te gaan. Kinderen zouden er aan de slag gaan met Clicformers-constructies van imposante bouwwerken uit de drie Frontsteden, gecombineerd met grote speelhoeken van Clicformers. Helaas stak corona stokken in de wielen, omwille van de voorschriften inzake hygiëne en sociale afstand kan de expo deze zomer niet doorgaan. Deze wordt uitgesteld naar de paasvakantie 2021.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier