Classic in Waregem rekent op 500 wielertoeristen voor Benito

Voorzitter Tony Debeerst en secretaris Eric Mahieu. © PPW
Redactie KW

Nu zaterdag organiseren de Biesttrappers de vierde Benito Classic. De organisatoren mikken opnieuw op ruim 500 sportievelingen.

Met start op zaterdag 6 juli vanaf 7 uur in de Stedelijke Basisschool in de Bieststraat organiseren de plaatselijke Biesttrappers de meteen al vierde Benito Classic. Deelnemen kost vijf euro, leden VWB betalen drie euro.

Er zijn drie afstanden: 50 kilometer (vlak), 80 kilometer (licht heuvelachtig) en 120 kilometer (matig heuvelachtig). Ruime bevoorradingsposten voorzien de renners van drank en voedsel, alle fietsstallingen zijn beveiligd en de Rode Kruismedewerkers en EHBO-helpers staan paraat.

“Vijf jaar geleden fietsten we met een groot deel van onze club (30 leden rijden iedere zondagvoormiddag van maart tot eind september, red.) naar Lourdes” ,vertelt voorzitter Tony Debeerst, die samen met ondervoorzitter Arne De Ketele en secretaris Eric Mahieu in het bestuur zetelt. “Deze gesponsorde benefiet was voor brandweerman Benito Mahieu, die zeven jaar geleden bij een interventie blijvende letsels heeft opgelopen, met verlamming van de onderste ledematen. Hij krijgt onvoldoende financiële middelen, omdat hij als vrijwilliger werkte.

Het jaar na het ongeval organiseerden we de eerste Benito Classic. We hopen net zoals in de vorige edities zo’n 500 wielertoeristen te mogen verwelkomen. Alle opbrengsten zijn voor Benito, die alle steun kan gebruiken.” (PPW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier