"Als er ergens veel doden vallen, komen de mensen normaal op straat voor een optocht", vertelt Claire Corty (23). "Intussen zijn er al bijna 9.000 slachtoffers door Covid-19, maar werd er nog niets georganiseerd om de overledenen te herdenken en de nabestaanden, die het verdriet nu alleen moeten dragen, een hart onder de riem te steken. Uiteraard is een optocht door het coronavirus niet mogelijk, maar een herdenkingsplaats is misschien een goed alternatief."

Op de Burg in Brugge, vlak aan het stadhuis, hing ze donderdagmiddag een spandoek op met de tekst: 'In Memory Of Those We Have Lost - Covid-19'. "Mijn oproep is om er bloemen, plantjes, kaarsen of briefjes bij het spandoek te plaatsen, zodat de Burg een herdenkingsplaats kan worden voor de vele vechters die we hebben moeten laten gaan."

Zelf is Claire Corty geen nabestaande van een slachtoffer. "Ik zit in mijn laatste jaar spoedverpleegkundige en help in het weekend in een woon-zorgcentrum. Ik heb de laatste weken veel gezien en gehoord om te weten hoe hard het coronavirus toeslaat."

"Als er ergens veel doden vallen, komen de mensen normaal op straat voor een optocht", vertelt Claire Corty (23). "Intussen zijn er al bijna 9.000 slachtoffers door Covid-19, maar werd er nog niets georganiseerd om de overledenen te herdenken en de nabestaanden, die het verdriet nu alleen moeten dragen, een hart onder de riem te steken. Uiteraard is een optocht door het coronavirus niet mogelijk, maar een herdenkingsplaats is misschien een goed alternatief."Op de Burg in Brugge, vlak aan het stadhuis, hing ze donderdagmiddag een spandoek op met de tekst: 'In Memory Of Those We Have Lost - Covid-19'. "Mijn oproep is om er bloemen, plantjes, kaarsen of briefjes bij het spandoek te plaatsen, zodat de Burg een herdenkingsplaats kan worden voor de vele vechters die we hebben moeten laten gaan."Zelf is Claire Corty geen nabestaande van een slachtoffer. "Ik zit in mijn laatste jaar spoedverpleegkundige en help in het weekend in een woon-zorgcentrum. Ik heb de laatste weken veel gezien en gehoord om te weten hoe hard het coronavirus toeslaat."