Claire wil herdenkingsplein voor corona-slachtoffers op Burg

Claire hing een spandoek op de Burg. © Davy Coghe
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

“Maak van de Burg van Brugge een herdenkingsplaats voor de slachtoffers van Covid-19.” Dat is de oproep van de 23-jarige Claire Corty, die donderdagmiddag een spandoek hing op het plein.

“Als er ergens veel doden vallen, komen de mensen normaal op straat voor een optocht”, vertelt Claire Corty (23). “Intussen zijn er al bijna 9.000 slachtoffers door Covid-19, maar werd er nog niets georganiseerd om de overledenen te herdenken en de nabestaanden, die het verdriet nu alleen moeten dragen, een hart onder de riem te steken. Uiteraard is een optocht door het coronavirus niet mogelijk, maar een herdenkingsplaats is misschien een goed alternatief.”

Op de Burg in Brugge, vlak aan het stadhuis, hing ze donderdagmiddag een spandoek op met de tekst: ‘In Memory Of Those We Have Lost – Covid-19’. “Mijn oproep is om er bloemen, plantjes, kaarsen of briefjes bij het spandoek te plaatsen, zodat de Burg een herdenkingsplaats kan worden voor de vele vechters die we hebben moeten laten gaan.”

Zelf is Claire Corty geen nabestaande van een slachtoffer. “Ik zit in mijn laatste jaar spoedverpleegkundige en help in het weekend in een woon-zorgcentrum. Ik heb de laatste weken veel gezien en gehoord om te weten hoe hard het coronavirus toeslaat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier