City Trail in Tielt met meer dan duizend deelnemers

© SDT
Redactie KW

Op zondag 15 september vond de derde editie plaats van de Tieltse City Trail. Dit sportevent op autoloze zondag werd georganiseerd door Kiwanis Tielt in samenwerking met Stad Tielt.

Het parcours van de City Trail houden de organisatoren altijd graag geheim. Op die manier wordt de nieuwsgierigheid van de deelnemers nog wat extra getriggerd. Dit jaar liepen de deelnemers door zowel panden van Stad Tielt, als door bedrijven uit de privésector (bijvoorbeeld Vulkoprin). Ieder jaar is het parcours anders, waardoor de sportievelingen telkens nieuwe plaatsen kunnen ontdekken. De Tieltse City Trail kon alweer rekenen op schitterend weer. Onder een stralende zon waren er maar liefst 800 deelnemers die zich vooraf hadden ingeschreven. De organisatoren schatten dat er daar nog eens 400 deelnemers zijn bijgekomen op de dag zelf.

De City Trail is een event voor groot en klein, voor de gedreven sportievelingen, maar ook voor de rustige wandelaars. Je kon kiezen tussen 5 of 10 km die je zowel kon lopen als wandelen. Tijdens de City Trail staat de belevenis centraal en is het niet de bedoeling om er een loopwedstrijd van te maken. Om 15.00 uur werd het startschot gegeven, maar voordat de lopers en wandelaars van start gingen, werden ze door Peggy nog goed opgewarmd met een leuke zumbasessie. De sfeer zat er meteen goed in!

(SDT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier