Cirque du Soleil met TOTEM te gast op de Heizel in Brussel

Redactie KW

Cirque du Soleil brengt de magie opnieuw naar Brussel. Vanaf 31 augustus kan het publiek genieten van TOTEM, een adembenemende, boeiende en vooral acrobatische reis door de evolutie van de mensheid. Rijk aan kleuren en vol visuele verrassingen verrast TOTEM een publiek van alle leeftijden. De Grand Chapiteau zal van 31 augustus tot en met 29 oktober opgesteld staan op de parking van Paleis 12 op de Heizel in Brussel.

Sinds vorige week staat de herkenbare witte tent van Cirque du Soleil waar ze wekenlang zal staan, namelijk dichtbij de Heizel in Brussel. Het was indrukwekkend om te zien hoe bijna 100 mannen en vrouwen manueel en simultaan honderden tentpalen recht zetten, waardoor de heel herkenbare witte Cirque du Soleil-tent zijn finale vorm kreeg. De Canadese, Quebecaanse, Belgische en Cirque du Soleil vlag bovenop de tent vormen letterlijk de kers op de taart.

Cirque du Soleil met TOTEM te gast op de Heizel in Brussel

De Big top én het mobiele Cirque du Soleil dorp in cijfers : 2.600 (capaciteit van The Big Top), 8 (aantal dagen dat de opbouw van de hele site in beslag nam), 19 meter hoog en 51 meter diameter (oppervlakte van de iconische witte tent), 550 meter (aantal verankeringspunten nodig. Ieder verankeringspunt wordt 1,5 meter diep in de grond verankerd), 65 (aantal vrachtwagens nodig om alle materiaal te vervoeren), 2.000 (aantal ton aan materialen), 5 (het gewicht van het tentzeil en de elf tunnels in ton), 250 (het aantal maaltijden die er dagelijks worden geserveerd in de mobiele keuken), 114 (aantal vaste medewerkers – cast en crew – die altijd meereizen), 150 (aantal plaatselijke medewerkers die in iedere stad extra worden aangenomen).

(PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.