Cipier is op zoek naar vrouw die haar leven redde op parking van Brugse gevangenis

© Davy Coghe
Redactie KW

De Oostkampse cipier Ingrid Vereecken is op zoek naar de vrouw die haar leven redde op de parking van de Brugse gevangenis. “Ik kreeg een hartfalen, zonder die dame was ik er niet meer. Ik zou mijn barmhartige Samaritaan willen bedanken.”

Vrijdag de dertiende augustus. Die noodlottige datum staat voor eeuwig in het geheugen van Ingrid Vereecken gegrift. Deze 51-jarige penitentiair beambte, die sedert 2006 in de gevangenis in Sint-Andries werkt, plaatste die middag rond 12.30 uur, zoals gewoonlijk haar auto op de parking naast het penitentair complex.

Onwel

“Toen ik uitstapte, werd ik onwel. Ik viel op de grond, tussen de geparkeerde auto’s”, vertelt Ingrid. “Slechts één gedachte spookte door mijn hoofd: ik moet op het graspleintje geraken, zodat voorbijgangers mij zien. Anders is het met mij gedaan en blijf ik hier uren liggen.”

Ingrid Vereecken. (foto gf)
Ingrid Vereecken. (foto gf)

“Met de moed der wanhoop kroop ik voort. Een dame, die voorbij fietste, hield halt en heeft hulp geboden. Zij heeft de hulpdiensten verwittigd. Zonder haar hulp zou ik die fatale dag nooit overleefd hebben. Ik werd in aller ijl naar het ziekenhuis gevoerd, in het AZ Sint-Jan kwam aan het licht dat ik een hartinfarct en en hartstilstand meegemaakt had. Ik moest geopereerd worden, er zijn twee stents geplaatst.”

Bedanken

“Vijf dagen heb ik in het ziekenhuis vertoefd, nu revalideer ik terug thuis. Pas de veertiende september herneem ik mijn job als penitentiair beambte. Ik weet niet wie mij het leven gered heeft. Het enige dat ik vernam is dat die dame en verpleegster op rust is en met de fiets reed. Ik zou haar graag willen bedanken. Daarom doe ik via kw.be en via Facebook een oproep. De dame mag mij altijd via mijn Facebook account (glenn ingrid grsn) contacteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier