Cindy Penninck heropent legendarisch café De Nieuwe Leeuw in Meulebeke

Cindy Penninck als de nieuwe uitbaatster van De Nieuwe Leeuw. © Luc
Redactie KW

Op vrijdag 3 januari om 17 uur opent Cindy Penninck de deuren van De Nieuwe Leeuw op de Markt 23. Meteen wordt het café dat al enige tijd leeg stond nieuw leven ingeblazen en wordt de geschiedenis, dat er sinds twee eeuwen een café was op de hoek van de Oostrozebekestraat en de Markt, voortgezet.

Cindy Penninck is een rasechte Tieltse die ondertussen samen met haar levenspartner Dominique Derammelaere en de kinderen in Meulebeke een nieuwe vaste stek gevonden heeft. “Ik heb steeds heel veel mensen rondom mij gehad, zowel in het professioneel leven als poetshulp als in vele verenigingen waar ik graag als vrijwilliger mijn steentje bijdroeg”, aldus Cindy Pennick. “Het startte ooit als grap bij Nicole in de Germinal toen ik haar vroeg of ik haar café mocht overnemen. Ze antwoordde me dat het café verkocht was, maar dat De Nieuwe Leeuw ook op een overnemer wachtte.”

Volks café

“Nu wil ik bewijzen dat we van De Nieuwe Leeuw weer een sfeervol volks café kunnen maken op de Markt. Mijn opa Eric heeft me echt over de lijn getrokken. Zijn motto is: doen waar je zin in hebt en er dan resoluut voor gaan. Dit zal ik zeker niet nalaten te doen”, vertelt Cindy, die lid is van ZorgSaam en van de milieu- en cultuurraad.

De vroegere Zwarte Leeuw en Corcordia.
De vroegere Zwarte Leeuw en Corcordia.© Repro Luc

De Nieuwe Leeuw staat op de plaats van De Zwarte Leeuw, die in 1807 voor de eerste keer uitgebaat werd door Pieter van Landeghem. Omstreeks 1970 werden zowel De Zwarte Leeuw als de aanpalende Concordia afgebroken. Er kwam een nieuwe zaak in de plaats die ondertussen tal van uitbaters kende. Cindy Penninck hoopt nu beter te doen dan al haar voorgangers. Ze zorgt voor de nodige ruimte voor een biljartclub, een kaarters- en vogelpikclub.

De Nieuwe Leeuw opent elke dag om 8.30 uur en op woensdag om 6 uur, maar is de dinsdag gesloten.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier