Cindy Frey lokt tatoeëerders met wereldfaam naar Ink-Town

Cindy Frey - hier in haar tattoostudio - nodigde 110 artiesten uit voor haar eerste Ink-Town. ( © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Op zaterdag 16 en zondag 17 november komt de crème de la crème van de tatoeëerders naar de Guldensporenstad. Cindy Frey verwelkomt dan meer dan 100 artiesten van over de hele wereld in Kortrijk Xpo. Ze is de eerste vrouw in onze provincie die een conventie op zo’n grote schaal organiseert.

Wie al jaren twijfelt om al dan niet een tatoeage te laten zetten, moet dit weekend in Kortrijk Xpo zijn. Tattoo-artieste en fotografe Cindy Frey stelt er haar eerste tattoo conventie voor: Ink-Town. “Bij ons geen Temptation Island toestanden”, vertelt ze. “Wij gaan terug naar de basis, waarbij de focus op de artiest en zijn of haar werk ligt. Ons concept is uniek in West-Vlaanderen en we hopen er dan ook Kortrijk mee op de kaart te zetten.”

Kwaliteit

Dat het idee aanslaat was meteen duidelijk, de aanvragen van artiesten bleven binnenstromen. “We hadden gehoopt op 80 tatoeëerders, uiteindelijk zijn het er 110 geworden”, aldus Cindy. “Er zitten bekende en minder bekende artiesten bij uit Brazilië, Japan, Mexico, Polen, Spanje, noem maar op. We hebben echt een selectie moeten maken. Groter moet het ook niet worden. Stel dat we dit volgend jaar opnieuw doen, dan blijft dat aantal hetzelfde. Kwaliteit moet boven kwantiteit gaan”, droomt ze al luidop.

Burlesque

Maar ook voor wie zijn of haar lijf liever maagdelijk houdt, valt er wat te beleven op Ink-Town. Enkele burlesque danseressen zorgen voor de sfeer. De mannen en vrouwen van Haartiest staan te trappelen om je kapsel (op eigen risico) onder handen te nemen. Verder stellen een zevental kunstenaars hun werk tentoon en zullen er live tatoeage wedstrijden te volgen zijn.

Een ticketje kost je 7 euro (voor een dag) en 12 euro (voor twee dagen) in voorverkoop of 9 en 15 euro de dag zelf. Wie graag een tatoeage laat zetten op de beurs kan ter plaatse wat rondkijken of de artiest in kwestie op voorhand contacteren voor een afspraak. “Maar geen zorgen als je daar niet toe geraakt bent”, verzekert Cindy. “Veel artiesten voorzien voor op een beurs zogenaamde flashtattoos, die ze heel snel ter plaatse kunnen zetten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier