Ci-Belle uit Desselgem maakte al 1.270 mondmaskers voor Mask4Lifes

Sabine Desmet (links) samen met Maika Beernaert. © (foto ELD)
Redactie KW

Zaakvoerster Sabine Desmet (46) van Retouches Ci-Belle uit Desselgem was gedurende twee weken in de weer om 1.270 mondmaskers voor Mask4lifes te maken.

“Toen ik een oproep zag op facebook van Mask4lifes ben ik meteen op de kar gesprongen”, vertelt Sabine Desmet die vanwege de coronacrisis haar winkel moest sluiten. “Op die manier maken we ons natuurlijk heel nuttig. Ik heb er de naaimachines voor, dus was de motivatie er meteen.”

“Om efficiënt te werken waren we met een team van vier die twee weken lang acht uren per dag in de weer waren. Een fulltime job dus ook in het weekend. Zonder Maike Bekaert, Kris Bovijn en Anne Claeys zouden we niet dit resultaat gehaald hebben. We zijn dan ook bijzonder trots.”

“Normaal waren die 1270 mondmaskers het eindresultaat. Op een bepaalt punt moest ik terug beginnen aan mijn werk natuurlijk. Maar na twee dagen besliste ik om opnieuw, weliswaar in mindere mate, aan de slag te gaan. Nu zal dit ongeveer een uurtje per dag zijn. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan hé (lacht).”

“Alles wordt bezorgd aan Stad Waregem door Sven Kindt van Mask4lifes. Zij zorgen dan voor de verdeling”, aldus Sabine Desmet. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier