Chromebooks voor kansarme kinderen in Harelbeke dankzij lokale serviceclubs

Dominique Deschietere, Arek Vanhoorebeke (Rotaract Kortrijk), Jan Bonte (Lions Kortrijk) en Lynn Callewaert. © LOO
Redactie KW

Met de hulp van Lions Harelbeke Liederik, Rotary Harelbeke en Rotaract Kortrijk konden Huis van het Kind Harelbeke en Huis van Welzijn van de stad Harelbeke chromebooks aankopen voor kinderen in gezinnen die het wat moeilijker hebben om op die manier de nieuwe leerstof na de paasvakantie te kunnen verwerken.

Bij aanvang van de coronacrisis merkte een buddy van Huis van Welzijn tijdens de begeleiding van een gezin asielzoekers op dat het gezin geen computer, laptop of tablet ter beschikking had.

“Dit was het signaal om de doelgroep van nader bij te bekijken. De maatschappelijk werkers van het Huis van Welzijn stelden vast dat er ook in Harelbeke verschillende gezinnen zich in deze situatie bevinden”, zegt schepen Welzijn en Zorg Lynn Callewaert. “Nochtans is een digitaal apparaat essentieel om de nodige schoolopdrachten en oefeningen thuis te doen om zo mee te blijven met de leerstof. Zeker wanneer er vanaf 20 april nieuwe leerstof wordt gegeven.”

Verdeeld na sociaal-financieel onderzoek

Om daar gedeeltelijk een antwoord op te bieden, zette Huis van het Kind Harelbeke in samenwerking met Huis van Welzijn een initiatief op waarbij er 15 chromebooks aangekocht werden. Ze worden, na een sociaal-financieel onderzoek, verdeeld onder gezinnen met kinderen in het lager onderwijs die financieel niet in de mogelijkheid zijn om een apparaat zelf aan te kopen. Van de aangekochte chromebooks worden er tien gesponsord door de Lionsclub Harelbeke Liederik, vijf door Rotary Harelbeke en twee door Rotaract Kortrijk. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier