Christophe Vandoorne is nieuwe voorzitter van voetbalvereniging SKD in Hertsberge

Redactie KW

Christophe Vandoorne, bedrijfsleider van de garage op de Kampveldsite, is sinds enkele weken de nieuwe voorzitter van voetbalploeg SK Dennenheem. Hij volgt Luk Lafaut op.

Christophe Vandoorne is bedrijfsleider van de garage in de Nijverheidsstraat op de Kampveldsite. Hij is sinds enkele weken de nieuwe voorzitter van SK Dennenheem, de voetbalploeg die haar sportaccommodatie en cafetaria heeft langs de Breeweg. In die functie volgt hij Luk Lafaut op. Op het eerste zicht lijkt het alsof de druk bezette Christophe vanuit het niets voorzitter is geworden.

‘Iedere speler kan het team iets bijbrengen”

Christophe Vandoorne: “De beslissing kwam niet uit het niets. Ik volg al een tijdje mijn zoon Simon (10) die bij de jeugd speelt. Daardoor leerde ik veel mensen kennen. Vroeger heb ik zelf nog gevoetbald in de schoolcompetitie van het VTI. Verder keek ik vooral naar Cercle en Club Brugge.”

“Tijdens een babbel met iemand van het bestuur maakte ik mijn toekomstvisie voor SKD kenbaar. Die verbondenheid en inzet van alle vrijwilligers deed mij iets. SKD is een vereniging die iedere jeugdspeler de kans geeft om zijn hobby uit te oefenen. Hier krijg je een kans, ook al heb je nog nooit gevoetbald. Iedere speler kan het team iets bijbrengen. Wij tellen trouwens niet alleen spelers uit Hertsberge. Oostkamp, Waardamme en Moerbrugge zijn hier ook goed vertegenwoordigd.”

“SKD kan niet zonder politieke steun”

“Als voetbalvoorzitter wil ik een gezonde vereniging uitbouwen waar iedereen met plezier naartoe komt. SKD moet synoniem staan voor kameraadschap, toffe anekdotes… Negatief gedrag zullen we nooit dulden. De medewerkers van de ploeg geven het goede voorbeeld en het beste van zichzelf. Dank natuurlijk voor alle sponsors die ons daarbij steunen. Samen met het bestuur willen we structuur en een gezonde financiële basis.”

“Wij als vereniging kunnen ook niet zonder de steun van het politieke beleid. Er werd in de afgelopen jaren serieus geïnvesteerd bij onze buren van KSV Oostkamp en KDC Ruddervoorde. Nu zijn wij aan de beurt. De gesprekken met burgemeester en schepenen zijn volop aan de gang om op korte en middellange termijn de kleedkamers en de terreinen serieus aan te pakken. We zien het positief in!”

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier