Christophe Depoorter is nieuwe wijkinspecteur in Lichtervelde

Lichtervelde heeft voor Christophe Depoorter geen geheimen.©Kurt Desplenter Foto Kurt
Lichtervelde heeft voor Christophe Depoorter geen geheimen.©Kurt Desplenter Foto Kurt
Lien Henneco
Lien Henneco Medewerker KW

Nadat Carl Verhelst na een rijkgevulde carrière de kepie definitief aan de haak hing om te genieten van zijn welverdiende pensioen, stelde de politieraad vorige week zijn opvolger aan. Christophe Depoorter mag zich vanaf 1 juni de nieuwe wijkinspecteur van Lichtervelde noemen.

Voor Christophe Depoorter (51) heeft de job als wijkinspecteur geen geheimen meer. Hij voerde de functie jarenlang uit in Kortemark. Toch had het niet veel gescheeld of zijn carrière had er helemaal anders uitgezien. “Ik ben eigenlijk opgeleid tot psychiatrisch verpleegkundige”, vertelt Christophe. “Ik heb die job ook een aantal jaar uitgeoefend en hoewel ik in die functie natuurlijk ook met mensen werkte, miste ik toch wat het sociaal contact. Patiënten komen en gaan en het is op die manier moeilijker om een band op te bouwen”, legt hij uit. In 1998 besloot Christophe dan ook om een opleiding tot politieagent te volgen via de gemeente Kortemark.

Overstap

Uiteindelijk kon hij doorgroeien tot wijkinspecteur in diezelfde gemeente. Na jaren trouwe dienst, maakt Christophe Depoorter nu de overstap naar Lichtervelde, waar hij op 1 juni start als wijkinspecteur. “Inhoudelijk zal er voor mij niet veel veranderen, maar ik kijk er wel naar uit om in een nieuwe omgeving te werken. Ik kijk met warme gevoelens terug op mijn periode in Kortemark, maar de tijd was rijp voor een nieuwe uitdaging”, zegt Christophe. Hoewel hij in Torhout woont, kent Chrisophe Depoorter Lichtervelde als zijn broekzak. “Ik woon net op de grens met Lichtervelde, dus een groot deel van mijn sociaal leven heeft zich altijd hier afgespeeld”, aldus Christophe. “Mijn twee zonen Warre en Robbe waren jarenlang aangesloten bij de plaatselijke zwemclub, dus op die manier hebben mijn echtgenote Nancy en ik een uitgebreid netwerk opgebouwd in Lichtervelde.”

“De tijd was rijp voor een nieuwe uitdaging”

Christophe hoopt zijn steentje bij te kunnen dragen om in Lichtervelde een veilige en leefbare omgeving te blijven creëren, samen met zijn nieuwe collega’s. Ook kijkt hij ernaar uit om de inwoners beter te leren kennen en hij hoopt dat zoiets snel weer zal kunnen onder normale omstandigheden. “Het contact met de burger is toch helemaal anders, wanneer het sociaal leven zo beperkt is, we afstand moeten houden en een mondmasker moeten dragen. Het zal een verademing zijn om het leven dat we voor corona hadden, terug te kunnen oppikken”, besluit Christophe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier