Christoph wil mensen ‘leren’ sporten om blessures te vermijden

Sportleerkracht Christoph Verkruysse begon in 2016 in bijberoep als trainer voor duursporters die regelmatig testen afneemt om trainingsadvies op maat te geven. Van zodra de maatregelen dat toelaten, wil hij met Sportsolid nu ook bootcamps en fietskampen organiseren.

(foto AV)
(foto AV)

Het begeleiden en testen van duursporters vormt de core business van Sportsolid, het bedrijf van Christoph Verkruysse. “Ik heb zelf altijd intensief gesport en begon in 2014 bij een ander bedrijf als trainer. Twee jaar later ben ik dan op mezelf begonnen. Uiteindelijk kreeg ik het zo druk dat ik bijna elke avond weg was. Intussen werken we met een zestal trainers die elk hun expertise en ervaring hebben”, legt Christoph Verkruysse uit.

Door een bijzondere passie voor de technische kant van training deed hij de laatste jaren meerdere bijscholingen. “Dat is nodig om elke atleet de juiste stimulans te geven. Bovendien zorgde corona ervoor dat veel doelen van onze atleten wegvielen. Dat vormde de ideale gelegenheid om aan de ‘weak links’ te werken”, lacht de trainer. Hij is zelf een getraind duursporter die nu intensief, maar recreatief zijn conditie onderhoudt. “Dat vind ik belangrijk, want zo heb je meer affiniteit met de trainingen die je voorschrijft. Ik test ook altijd de trainingen uit die ik uitschrijf, wat opvallende inzichten kan opleveren.”

Door een voortdurende vraag naar tips en tricks voor beginners begint de Beernemnaar nu met bootcamps. “Daarnaast organiseren we deze zomer fietskampen voor kinderen. De coretrainingen zijn erg populair. Het zijn de ideale oefeningen om thuis te doen. Intussen gaven we ook al enkele online sessies. Als de bootcamps doorgaan, maken we een onderscheid tussen beginners en getrainde sporters. Het zou niet werken om hen dezelfde training te geven. Hopelijk kunnen we er half april mee beginnen. Voor de ervaren sporters houden die bootcamps vooral oefeningen rond kracht en lenigheid in. In een tweede deel gaan we dieper in op specifieke loopoefeningen. Bij de beginnende sporters gaan we helemaal anders te werk. Zij zijn vaak een ongeleid projectiel. Kinesisten hebben het voorbije jaar nog nooit zoveel werk gehad. Veel mensen begonnen heel veel te sporten, maar dat is niet altijd slim. Ik wil hen dus ‘leren’ sporten om blessures te vermijden.”

>> De trainingen voor ervaren sporters zijn in Den Akker, voor beginners in Drogenbrood. Info: www.sportsolid.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.