Christoon blijft voor amusement zorgen in coronatijden

Christophe D’hondt en Mondy Malfait met hun kinderen Tiburon en Faith. (foto LC)
Christophe D’hondt en Mondy Malfait met hun kinderen Tiburon en Faith. (foto LC)
Redactie KW

Binnenkijken in huizen via het raam kan dan wel als onbeleefd worden beschouwd, aan de woning in de Bamburgstraat 21 in Lombardsijde worden kinderen uitgenodigd om dit wel te doen. Meer nog, je krijgt er zelfs nog een geschenkje voor als je ook een leuke tekening in de brievenbus deponeert.

Het huis wordt bewoond door Christophe D’hondt, zijn echtgenote Mondy Malfait en hun kinderen Faith (18) en Tiburon (14). Anderhalf jaar geleden ruilde het gezin Sint-Eloois-Winkel voor Lombardsijde en voor Christophe was dit een kinderdroom die uitkwam. “Ik had me van jongs af aan al voorgenomen om ooit aan de zee te komen wonen en nu is het er van gekomen.”

Christophe is vooral bekend als Christoon, een duizendpoot die al op heel wat artistieke vlakken zijn weg heeft gevonden. Hij is cartoonist en tekenaar, goochelaar en animator van shows voor kinderen, volwassenen en senioren.

Uniek papegaaientafereel

“De optredens liggen stil momenteel, maar wij willen in deze coronaperiode toch zorgen voor wat animatie voor de kinderen. Wij werken met ons hele gezin onder de naam Tovershows en brengen onder meer acts met konijnen, duiven, hondjes en papegaaien. Wij hebben ons raam beschilderd met een uitnodiging voor de kinderen om te komen kijken naar de papegaaien.”

“Wie door het raam kijkt, kan genieten van een uniek papegaaientafereel en als de kinderen een tekening maken en in de brievenbus deponeren, bezorgen wij hen bovendien een leuk geschenkje”, zegt Christophe. Christoon boeide indertijd met zijn papegaaien- en andere shows heel wat mensen in het ter ziele gegane Aviflora in Ingelmunster.

Liveband

Christoon en Mondy brengen via korte sketches ook amusement en vertier op Facebook. “We kunnen onze sketches niet brengen op een podium, dus nemen wij korte filmpjes op die bekeken kunnen worden op onze facebookpagina Chris Toon. Het is ongelofelijk hoeveel reacties we hierop krijgen en hoeveel mensen de filmpjes delen. Dit is een bewijs dat mensen nood hebben aan leuke dingen”, geeft Christophe mee.

Met de Tovershow trekt het koppel al meer dan tien jaar rond en er zijn nog meer plannen want eens het allemaal opnieuw mag en kan, komt er een samenwerking met een liveband . “Ik ben altijd al fan geweest van West-Vlaamse muziek, de nummers van Johnny Turbo vind ik zalig.”

“Onlangs kwam ik in contact met de liveband De Kemels en hun zanger Stijn Michiels. Het is de bedoeling om samen door Vlaanderen te trekken als een zotte bende die mensen aan het lachen brengt”, besluit Christoon.

Meer informatie op www. tovershows.be en vergeet vooral niet om ook even te piepen aan het raam in de Bamburgstraat 21 in Lombardsijde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier