Christoff, Lindsay, Tom & Tamara… tekenen kerstkaarten voor zieke Kiana

Christoff, Lindsay, Salim Seghers, Herbert Verhaeghe uit Kuurne, Lisa Del Bo…zijn maar enkele van de artiesten, die besloten een originele kerstkaart te tekenen voor Kiana, het meisje van 13 (sinds gisteren, zaterdag 24 oktober) dat al vier jaar ernstig ziek is. Door corona is het niet mogelijk om een benefiet op te zetten. Vandaar de kerstkaartenverkoop.

Christoff is één van de Vlaamse artiesten die zijn goed hart toont en een kerstkaart tekende. © PADI/Jens

Kiana is het dochtertje van zangeres Aissa uit Kessel-Lo (Leuven), die een tweetal jaren geleden de single ‘Blijven geloven’ uitbracht. Dit lied ging speciaal over de ziekte van haar dochter. Kiana vecht al ruim drie jaar tegen een chordoma sarcoom, een hardnekkige tumor in haar nek, die uiterst zelden voorkomt bij kinderen. Ze onderging al allerlei soorten behandelingen : operaties met verwijderen van nekwervels, verschillende chemokuren, radiotherapies, protontherapie in Zürich, een Amerikaanse studie via het ziekenhuis in Utrecht en nu immuuntherapie in Keulen. Een ander meisje met dezelfde ziekte is daardoor al jaren stabiel. De behandeling kost 59.000 euro en ongeveer 2.000 euro voor de maandelijkse onderhoudsbehandeling, volledig zelf te betalen door de ouders. Kiana maakte dus al een lange lijdensweg mee, maar toch blijft ze glimlachen. De sonde in haar neus dient voor het toedienen van medicatie, zoals chemo of morfine. Ook haar mama is een enorm sterke vrouw. Ze staat dag en nacht paraat om haar ziek kind bij te staan. Papa Nico Laureyssens doet eveneens als het mogelijk om zijn dochter te helpen.

Kitana blijft glimlachen, ondanks de medische zorgen.
Kitana blijft glimlachen, ondanks de medische zorgen.© Paul Van Pelt

Door corona kan er niemand één of andere actie opzetten om euro’s in te zamelen. Men besloot de hulp in te roepen van diverse artiesten. Maar liefst veertien artiesten tekenden een originele kerstkaart, speciaal voor Kiana. Deze kerstkaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar in pakketjes van 15 (van elke artiest 1 + een door Kiana gemaakte kerstkaart) of in een pakketje van 5 stuks. De artiesten die eraan meewerkten zijn : Christoff, Lindsay, Salim Seghers, Lissa Lewis, Loredana, Noa (dochtertje Sasha & Davy), Tom & Tamara, Ida de Nijs, Toppops, Herbert Verhaeghe, Steve Tielens, Freek Van Roy, Lisa Del Bo en Aïssa. Uiteraard is er ook een exclusieve kaart van Kiana zelf. De opbrengst van deze kerstkaartenactie gaat integraal naar de verdere behandeling van Kiana om de kanker volledig onder controle te krijgen en haar zo een comfortabel mogelijk leven te bieden. Eén pakketje van 15 kaartjes kost 15 euro, inclusief verzendingskosten. Eén pakketje van 5 kaartjes kost 7 euro, inclusief verzendingskosten. De kerstkaarten zijn enkel verkrijgbaar op bestelling door het sturen van een privé bericht naar Aïssa Één, Aïssa Twee, Lieve Hellings of een mailtje naar lieve.hellings@telenet.be. Na de bestelling maak je het te betalen bedrag over op rekeningnummer BE54 7360 4506 9597 van Kiana’s Fight met vermelding van “naam + bestelling kerstkaarten.” De initiatiefnemers danken hartelijk de artiesten die meewerkten en ook drukkerij The Stuff in Leuven voor de sponsoring van het drukwerk. (PADI)

Christoff, Lindsay, Tom & Tamara... tekenen kerstkaarten voor zieke Kiana

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.