Christof Corbesiers prijkt in dancecharts in UK

Sinds het coronavirus de uitgaanswereld volledig platlegde, blijven dj’s veelal op hun honger zitten. Voor Oostendenaar Christof Corbesiers (42), alias dj Sea-K, zijn het echter drukke tijden. Naast eigen composities krijgt hij dagelijks aanvragen om bestaande nummers te remixen of te masteren.

© JLO
© JLO

De kelderverdieping van Christof Corbesiers’ herenhuis in de Ieperstraat is sinds enkele jaren omgebouwd tot een indrukwekkende productiestudio. Naast een hele collectie studiomateriaal, waaronder enkele begeerde elektronische grooveboxen, bezit Christof een platencollectie van ongeveer 70.000 stuks.

Eerste plaat in 1997

“Vorig jaar vierde ik mijn zilveren jubileum als dj”, vertelt Christof. “Toen alles begon woonde ik in Anderlecht, waar we de gekende jeugdclub Jon hadden. Op de jaarlijkse fuiven en plaatselijke kermissen leerde ik er de eerste kneepjes van het mixen. Op vijftienjarige leeftijd verhuisde ik naar het Henegouwse Lessen. Via via kwam ik er in contact met Patrick Fasseau, alias The Mackenzie. Hij runde samen met zijn vader de Heaven club waar het Mackenzie-label huisde. Ik vertoefde er vaak en kreeg de vraag om alle nieuwe releases op de toenmalige Radio Chrystal aan elkaar te mixen. Vanaf toen ontplofte de groeifase.”

“Als dj speelde ik in zowat alle clubs in de regio, maar ook als producer had ik snel de smaak te pakken. Uiteindelijk bracht ik in 1997 mijn eerste plaat uit. Samen met mijn broer Stefan bracht ik in eigen beheer ‘Live meets energy’ uit. Daarop prijkten elf eigen tracks. Ik verhuisde toen naar Oostende en raakte als dj vooral in het ‘after’ circuit terecht.”

“Hopen op nummer 1”

“Tegenwoordig draai ik van A tot Z in zowel beachclub Blue Budha, Lounge Kursaal en dagelijks als vaste afsluiter op de Paulusfeesten. In deze covidperiode kun je me elke zaterdag horen in het programma Dance Tunes om 22 uur op de Oostendse radio Be One op 107,4 FM. Naast dj ben ik in al die jaren, samen met mijn broer, ook als producer blijven verderwerken. We werken veelal samen met drie internationale labels. Hhet Italiaanse Lets Techno Records, het Duitse DMN records en het befaamde TRAXED in het Amerikaanse Chicago brachten al verschillende producties van ons uit .”

“Daarnaast krijgen we heel wat aanvragen om van een bestaand nummer een remix te maken. Het nummer ‘Dark’ van de Spaanse dj Ferre feat. Steely Vibes is daar het recentste voorbeeld van. Het origineel, inclusief mijn Sea-K remix, kwam midden december uit en prijkt nu al op de vijfde plaats in de UK dance charts top 50. We hopen stiekem op een nummer één hit. Natuurlijk missen we het veldwerk als dj. Het publiek doen uit de bol gaan, is het mooiste wat er is. Maar zolang we geen perspectieven krijgen, ben ik al tevreden dat we ons dagelijks met elektronische muziek kunnen bezighouden ”, aldus Christof Corbesiers. (JLO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.