Christmas Village scoort met ‘Oostende Zingt’

Het Vissersplein liep vol voor Oostende Zingt. © foto FRO
Redactie KW

De organisatoren van de jaarlijkse Paulusfeesten hebben duidelijk de bal misgeslagen door ‘Oostende Zingt’ na tien jaar af te voeren.

Het concept met zangers Patrick Pulle Dupon, zangeres Katrien Lagast en live band oogstte succes tijdens de KVO-fandag en zaterdag waren ze andermaal te gast op het Vissersplein, ter gelegenheid van Christmas Village. De voorbije dagen van die kerstmarkt waren, mede door de regen, niet zo succesvol. Voor ‘Oostende Zingt’ waren de fans echter massaal, met honderden, op post op het feestplein. Paulusfeesten in december!

Na de opening met een zingende Oostendse burgemeester Bart Tommelein (‘Ik geloof in jou’ van André Hazes), zongen Patrick Dupon en Katrien Lagast, gesteund door hun live band, de ene meezinger na de andere. Dat varieerde van Lucy Loes tot Arno, van Paul Severs tot Will Tura, van André Hazes tot Lucy Monti, van Frank Sinatra tot Gerry& The Pacemakers (You’ll Never Walk Alone), van Preuteleute tot Queen (We Will Rock You).

Gouden zaken voor horeca

Een koor van om en bij de duizend zangers, teksten in de hand, zong mee uit volle borst en uiteraard moest er af en toe bijgetankt worden. De uitbaters van de kerstkraampjes en de omliggende horecazaken deden gouden zaken, een superdag om het jaar af te sluiten.

Zondag om 18.00 uur staat Will Andis op het podium van Christmas Village en de kans is groot dat het Vissersplein, voor de tweede dag op rij, te klein zal zijn.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier