Christine en Philippe stoppen als kantine-uitbaters bij KSV Jabbeke

Voorzitter Chris Bourgois overhandigt bloemen aan de afscheidnemende kantine-uitbaters. © JPV
Redactie KW

Net toen de wondermooie gelagzaal in Jabbeke volledig afgewerkt was brak corona in alle hevigheid uit. Nu de kantine weer open mag, nemen Christine Lowyck en Philippe Verplancke afscheid. Laatstgenoemde gaat met pensioen en wil avonden en weekends met zijn echtgenote in privésfeer doorbrengen.

“Zestien jaar kantine is een flink stuk van mijn leven, hé. Voordien fungeerde ik als afgevaardigde van diverse jeugdploegen en van de beloften. In totaal staan 28 competities op mijn teller. Nu zal ik ook tijd kunnen vrijmaken voor mijn drie kleinkinderen”, steekt Philippe Verplancke van wal.

Nieuwe kantine

Levendig herinnert hij zich nog de sublieme feesten en samenkomsten in de oubollige kantine, waar ze altijd iedereen welkom heetten. “Heel lang keken we uit naar 17 januari 2020, de openingsdatum van het gloednieuwe juweeltje. We konden er enkele weken van genieten, dan moesten we sluiten. Onder voorwaarden mochten we weer de dorstige zielen laven in de zomer maar in oktober was het opnieuw voorbij. Natuurlijk bloedde ons hart, vooral omdat ons afscheid met rasse schreden naderde.”

Enigszins aarzelend bevestigt Christine Lowyck dat ze de momenten zonder kantine gewoon zal worden. “Natuurlijk zal ik veel moeten laten. We stonden paraat tijdens alle trainingen en op wedstrijddagen. Als het haalbaar bleek te zijn wisselden we af maar vooral in het weekend bestelden we alle twee van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Onze kinderen vroegen niet meer om te komen, ze wisten dat we onze passie niet konden opgeven. We zullen dit nu gelukkig kunnen compenseren.”

Twee sublieme mensen

“Dergelijke activiteit moet je samen als koppel uitoefenen, alleen hou je dat niet vol. Let wel, we keren KSV Jabbeke lang niet de rug toe. Mijn echtgenoot wordt bijvoorbeeld afgevaardigde van de veteranenploeg terwijl ik voor hen hapjes zal klaarmaken. Bij deze familiale vereniging bouwden we een vriendenkring op. Die willen we koesteren de rest van ons leven.”

Op het einde van ons interview komt voorzitter Chris Bourgois een ruiker bloemen aan het paar overhandigen. “Christine en Philippe, twee sublieme mensen, stonden altijd paraat, niet één dag gaven ze verstek wegens ziekte. Hun engagement werd geroemd door al onze leden. Spaghettiavonden vielen bij allen ten zeerste in de smaak. We zullen hen missen. Allicht zal ik nog wel op hen een beroep kunnen doen bij hoge nood.” (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier