Christiane van café Wielsbeke overleden

© KVdm
Redactie KW

Op donderdag 4 juni overleed Christiane Dhont in Kortrijk. Al sinds 1982 runde ze café Wielsbeke in de Vooruitgangstraat. Ze werd 78 jaar.

Christiane werd op 27 februari 1942 geboren in Kortrijk en groeide op in een gezin van een militair op in Duitsland. Ze trouwde ook met een militair en woonde na haar huwelijk nog een tijdje in Duitsland. Christiane werkte er drie jaar voor de Belgische militaire dienst. Dan trok het gezin voor enkele jaren naar Brussel, waar Christiane in een kantoor werkte en ook nog schoonheidsproducten verkocht.

In 1972 keerde het gezin terug naar Kortrijk. Christiane woonde in de Voorzienigheidsstraat en verhuisde later naar het Volksplein. Ze zocht werk en zag dat café Wielsbeke leeg kwam te staan. Ze begon er als cafébazin in 1982. “Ik ging zelf nooit op café en wist niet hoe een glas bier smaakte“, verklaarde ze toen de Krant van West-Vlaanderen er twee jaar geleden een video in de reeks ‘caféklap’ ging opnemen.

In 1992 trouwde Christiane met Curd Alsberghe. Het koppel woonde in de Boerderijstraat op een boogscheut van café Wielsbeke en runde dan het café samen.

Lekkere béarnaisesaus

Christiane was steunend lid van supportersclub KVK Kortrijk-Zuid en van kaartersclub Half & Half, een exclusieve mannenkaartersclub. Kaarten deed Christiane zelf ook graag. Als er in het café iemand tekort was om te kaarten, sprong ze maar al te graag bij. Christiane was daarnaast een hele goede kok. Iedereen kende wel haar hele lekkere béarnaisesaus. Christiane schilderde ook op doek en hield van haken en breien. Voor die hobby’s had ze echter weinig tijd.

De afscheidsviering vindt plaats in familiekring. (EDB)

De video van de reeks ‘caféklap’ kun je hier bekijken

https://www.youtube.com/watch?v=a6Mq1TtVVuM

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.