Christiane Timperman ontving het achttiende zilveren juweel

Christiane Timperman ontving het zilveren juweel van Hugo Nuitten, voorzitter Seniorenraad, Ieperse bestuursleden, familie en leden van Okra Trefpunt Dikkebus. © (Foto EG)
Redactie KW

In het stadhuis werd Christiane Timperman (77) uit de Neerplaats in Dikkebus verkozen tot 18de laureaat van het Zilveren Juweel door de Seniorenraad. Christiane werd voorgedragen door Okra Dikkebus, waar ze zich enorm verdienstelijk heeft gemaakt.

Christiane is geboren en getogen te Dikkebus. Ze werd geboren op 21 september 1944. Ze is weduwe van Jacques Trioen en woont in de Neerplaats in Dikkebus. Haar echtgenoot Jacques kreeg op 24 april 2005 een hersenbloeding. Gedurende maanden heeft Christiane haar man de beste zorgen gegeven, niets was haar te veel. Jammer genoeg overleed hij in hetzelfde jaar, op 1 oktober 2005. Ze is de trotse moeder van drie kinderen en grootmoeder van 9 kleinkinderen. Ze kunnen altijd op haar moederlijke zorgen een beroep doen en wordt door hen op handen gedragen.

Sociaal geëngageerd

“Christiane is altijd sociaal geëngageerd geweest en als vrijwilliger heeft ze in tal van organisaties het beste van zichzelf gegeven”, vertelt Oscar Delporte, voorzitter van Okra Trefpunt Dikkebus. “Ze was 40 jaar lid van het schoolbestuur van de Vrije Basisschool te Dikkebus, waar ze waakte over de belangen van de kinderen, het personeel, de ouders en grootouders. Christiane was jarenlang gedreven bestuurslid van de plaatselijke KAV, het latere Femma, tot die organisatie bij gebrek aan leden stopgezet werd. Ze zorgde er onder andere voor de logistieke ondersteuning. Bovendien is ze reeds jaren actief betrokken bij het parochiaal gebeuren te Dikkebus. Daar zet ze zich in voor tal van activiteiten, onder andere De vrienden van Lourdes. Ook in de gezinsbond te Dikkebus is Christiane een actief bestuurslid, dat zich zowel voor als achter de schermen inzet.”

Goud waard

“In Okra-Trefpunt Dikkebus is ze intussen reeds 16 jaar een dynamisch bestuurslid. Tot haar takenpakket dat ze als vrijwilliger opneemt, behoren onder andere het verleden van de maandelijkse magazines en agenda’s”, vervolgt Oscar Delporte. “Ze is bij alle activiteiten van ons trefpunt het bezige bijtje dat als eerste aanwezig is, instaat voor het onthaal en de koffie, ondersteuning biedt aan de activiteiten, het klaarzetten en opruimen van de zaal, het ophalen en thuisbrengen van de leden die minder mobiel zijn, enzovoort. Haar dynamisme werkt aanstekelijk bij onze bestuursleden. Namens Okra brengt ze bezoeken aan mensen in WZC’s en ziekenhuizen. Christiane neemt ook deel aan activiteiten die door andere trefpunten georganiseerd worden, zoals kaartingen. Ook in de Kersekorf en ’t Hofland komt ze over de vloer.”

“Christiane staat voor alles en iedereen paraat, zowel voor familieleden, buren en vrienden. Ze spreekt iedereen aan, is altijd opgewekt en vriendelijk. Echt een sociaal type. Haar optreden zorgt voor rust en gemoedelijkheid. Ze pronkt niet met haar inzet en engagement en zoekt niet in de schijnwerpers te staan. Voor Okra Dikkebus is ze goud waard en verdient ze het om eens in de bloemetjes gezet te worden. Het is dan ook meer dan terecht dat ze vandaag het zilveren juweel toegekend wordt.”

Dankwoord

“Het Okra bestuur deelt mee in de onderscheiding”, vertelt Christiane. “We vormen een goede ploeg waar iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Hopelijk kunnen we samen nog jaren van Okra genieten. Ik mag zeker niet vergeten om mijn kinderen te bedanken. Toen ze klein waren, gingen de vergaderingen en activiteiten meestal in de namiddag door. Later hebben ze me ’s avonds dikwijls moeten missen. Maar ik zie dat dit voor hen niet nadelig is geweest. Ze zetten zich nu zelf ook in als vrijwilliger. Beste vrienden, ook jullie wil ik bedanken. Samen hebben we al vele mooie momenten beleefd. We kaarten, fietsen of wandelen samen en genieten ervan. Aan alle aanwezigen hartelijk dank dat jullie hier zijn. Voor mij betekent dit enorm veel. Tot slot wil ik iedereen aanraden om zich als vrijwilliger in te zetten. Doe het voor je familie, buren of in één of andere vereniging of organisatie. Je leert veel mensen kennen en je houdt er een hoop vrienden aan over.” (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier